Misschien herinneren jullie wel dat ik eens een recept had gedeeld over gevulde paprika.  Echter kan je nog veel meer groentes vullen, dus vul ik vandaag een gele courgette. Waarom geen groene? Omdat een gele een totaal andere vorm heeft en daardoor beter te vullen is.

Ik had nog nooit van een gele courgette gehoord tot dat mijn buurvrouw ze een keertje aan ons gaf. Het lijkt op een pompoen maar het is toch echt een courgette. Het heeft zijn eigen aparte smaak: zo is hij een stuk zoeter dan de groene courgette en blijft hij een stuk steviger. Daardoor is hij ook geschikter om te vullen.

Wat heb je allemaal nodig?

voor twee personen:

  • 2 gele courgettes
  • 200 gram gehakt
  • 2 paprika’s
  • ontbijtspek
  • 1 mozzarella bol
  • garam masala
  • kerriepoeder
  • chilipoeder
  • kurkuma
  • sambal
  • peper en zout
hoe maken we dat dan?

eigenlijk is het heel simpel. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Je haalt de bovenkant van de courgette er af zodat het nog wel ‘een kommetje’ blijft maar je makkelijk de binnenkant eruit kan halen. Dat is dan ook het volgende wat je gaat doen: de courgette uithollen. Gooi de binnenkant niet weg en zorg dat je niet door de bodem heen gaat. Smeer de uitgeholde courgettes in met olijfolie en zet ze dan in de voorverwarmde oven. Dit heeft geen bepaalde tijd, het hangt er af hoe snel je bent met het bereiden van de vulling.

Voor de vulling begin je met het gehakt te rullen. Voeg tijdens het rullen van het gehakt alle specerijen toe. Van ieder een beetje, dit moet je op gevoel doen. snijd de paprika en de uitgeholde inhoud van de courgette in stukken. voeg deze toe aan het gehakt en bak alles nog even door. Voeg de sambal toe en laat nog even staan.

Haal de courgette uit de oven en vul hem tot net onder de rand. Snijd de mozzarella in stukken en stop deze in de courgette, met een klein stukje onder de rand zodat de bovenkant helemaal bedekt is met mozzarella. Leg hierna de spek over de mozzarella zodat de gehele courgette bedekt en dicht is. Je kan daarna nog het laatste stukje mozzarella op de spek leggen maar dat is niet perse nodig.

Stop daarna de courgette weer terug in de oven en zet de oven op 150 graden. Laat hem nog 30 minuten in de oven staan. Daarna er nog een beetje peper en zout overheen en aanvallen maar!

Heb je je al aangemeld voor de maandelijkse nieuwsbrief?

Facebook Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.