Home Persoonlijk Opgesloten in de kleedkamer

Opgesloten in de kleedkamer

by It's a nory story
opgesloten
opgesloten
het vervloekte slot Foto: Nory Story

Elke maandagochtend en woensdagochtend hebben de Anna en Elsa zwemles. Op maandag brengt de moeder hun en op woensdag mag ik met de meiden zwemmen. We moeten eerst Ash afzetten bij de schoolbus rond 8.45u en rond 9.30u begint de zwemles. Aangezien het gekkenwerk is om eerst naar huis te gaan voor 15 minuten en dan weer te vertrekken kiezen we ervoor om alvast naar de recreatiecenter te gaan.

In het recreatiecenter hebben ze namelijk ook een soort beach pool waar je met de kinderen kan zwemmen. We komen altijd aan rond een uur of negen dus we hebben meer dan genoeg tijd om nog vrij te zwemmen. Met een grote tas vol zwemspullen van mij en de meiden en aan elke kant een kind lopen we naar de balie. Of ze ook een slot hebben voor de lockers want die had ik nog niet. Ze komen aan met een echte Amerikaanse slot. Zo eentje met zo’n draaischijf en een drie-cijferige combinatie code. In mijn hoofd gaat alles al meteen fout. ‘So I’m not from America and I never used one of those before. How do I open this thing?’, vraag ik met een awkward glimlach. De vrouw aan de balie kijkt me met een rare blik aan maar laat me dan zien hoe je hem open krijgt. Of ik spontaan bij een Hans Kazan goochelshow was beland.

Opgesloten voordat ik opgesloten was

Nadat ik drie keer had gevraagd of ze het nog een keer wilde laten zien besloot ik de gok maar te wagen en liep ik met de meiden, de grote tas met kleding en het goochelslot naar de kleedkamer. Eenmaal in onze bakpakken  probeer ik met mijn magische krachten het slot te openen. Maar er is een heel goede reden waarom ik nooit mijn brief van Zweinstein heb gekregen of dat ik nooit de assistent van Hans Klok ben geworden. Ik ben namelijk geen tovenaar of goochelaar. Dus daar sta je dan, in je zwempak met een grote tas en twee kinderen te struggelen om een slot wat niet open wil. 

Opnieuw met mijn grote tas vol kleding, twee kinderen in een badpak naast mij, ik zelf in een badpak en het goochelslot vroeg ik mensen of ze mij misschien konden helpen het slot open te krijgen. Uiteindelijk lukte het, maar het ging weer te snel voor mij om het te begrijpen. Ik nam het maar voor lief en ik zou wel uitvinden hoe het zou uitlopen als we klaar waren met zwemmen. Dus hup, de grote tas met spullen in de locker, slot erop en op naar de beach pool.

Nu daadwerkelijk opgesloten

Wat je natuurlijk al drie alinea’s geleden zag aankomen zou ik het slot niet open krijgen. Surprise, surprise! Oh nee wacht, ik kreeg het slot niet open. Draaien naar links, draai naar rechts, de cijfers opnieuw en opnieuw vinden maar het slot ging maar niet open. Dus daar sta je weer in je badpak, twee kinderen en je grote tas opgesloten in de kleedkamer. Omdat ik niet wist hoe ik het moest oplossen vroeg ik aan een oudere mevrouw of ze mij kon helpen: “Didn’t you had those in high school?”, vroeg ze mij toen ik het goochelslot liet zien, “No, I’m not from the us so I don’t know how this works”. Het voelde een beetje awkward maar aan de andere kant was het een groot compliment dat ze niet kon zien dat ik niet hier vandaan kwam hahaha.

Uiteindelijk heb ik aan drie vrouwen en de zweminstructeur van de meiden (dat is pas beschamend hahaha) gevraagd hoe het werkte maar zij konden het ook niet uitvinden. Dus een van de vrouwen ging naar de balie om iemand te halen die mij kon helpen. En daar kwam ze hoor, de zelfde mevrouw van de balie die mij het slot verkocht. Lekker beschamend opende ze voor mij het slot en liet ze nog een aantal keer zien hoe het werkt: “Draai eerst drie keer helemaal rond en stop bij het eerste nummer. Draai daarna een keer helemaal rechtsom en stop dan bij het tweede nummer. Als laatste draai je in je eerste draai naar links naar je derde cijfer en dan kan je het slot openen”. Zoals je kan zien heeft ze het mij zo vaak uitgelegd dat ik het nu kan dromen. 

Zo sloot ik mijzelf en de meiden dus op in de kleedkamer met een simpel klein slot. De afgelopen week heb ik elke ochtend en avond een keertje het slot geopend om er zeker van de zijn dat ik het niet zou vergeten. Want mezelf opsluiten wil ik niet meer.

Facebook Comments

Related Articles