Home Persoonlijk 4 redenen waarom ik dagelijks twijfel aan mijn studie

4 redenen waarom ik dagelijks twijfel aan mijn studie

by It's a nory story
1242 views

Al anderhalf jaar studeer met veel plezier journalistiek. Ik denk wel dat ik mijn draai een beetje gevonden heb, maar toch twijfel ik nog dagelijks aan mijn keuze: heb ik wel de goede keuze gemaakt en ben ik wel goed genoeg? Misschien zijn er wel meer met mij die dit ook hebben en denken dat ze de enige zijn met keuze stress. Daarom deel ik vandaag mijn vier redenen waarom ik dagelijks twijfel:

1. Niet creatief genoeg

creativiteit

Foto: https://kaboompics.com

Met dit twijfel ik al sinds groep 4. Ik ben iemand die zichzelf niet creatief genoeg vind. Ik ben nooit echt goed ben dingen bedenken, laat staan creatieve invalshoeken voor een artikel. En dat heb je juist nodig bij deze opleiding. Gelukkig krijg ik wel genoeg ideeën wanneer iemand anders het begin heeft gemaakt. Vooral als het gaat om film weet ik precies hoe het er uiteindelijk uit moet komen te zien. Praktisch en in beelden denken, daar ben ik wel goed in.

2. Nederlands niet vlekkeloos

Foto: OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Dit is toch wel mijn grootste struggle. Mijn Nederlands is niet op en top. Het is niet dat ik heel veel fouten maak, maar ik merk nu ik stage heb heel erg dat er veel verbeterd moet worden. Zo schrijf ik vaak dingen los van elkaar terwijl het aan elkaar geschreven moet worden. Niemand schrijft natuurlijk vlekkeloos, maar je moet als journalist wel goed weten wat wel en wat niet kan.

3. Geen bureauredacteur

Foto: Startup Stock Photos

Dit is waar ik zo bang voor ben. Dat ik dadelijk als bureauredacteur op een redactievloer beland. Dat wil ik dus echt niet. Ik wil geen persberichtjes typen en heel de dag op een stoel zitten. Ik wil op pad, naar plekken die ik nog niet ken. Mensen ontmoeten die je anders nooit zou ontmoeten. Niet zo’n baantje achter de computer. Correspondent in een ander land, of misschien wel in mijn eigen dorpje. Dus Karin, pas maar op 😉

4. Geen doel

nieuwsredactie

Foto: It’s a Nory Story

Naast dat ik wél weet wat ik zeker niet wil worden, weet ik juist niet wat ik wél wil gaan doen. Nou ja, ik wil graag voor de tv werken. Dat is zeker. Maar welke genre, welk thema? Geen idee. Daar waar ik van alles nog leuk vind en geen keuze kan/wil maken zie ik anderen op mijn opleiding al vol overgave vertellen over Formule 1, restaurants & eten, politiek en hotels. Ik heb nog geen doel, en ik weet ook niet hoe ik die moet vinden.

Ondanks deze twijfels zal ik zeker mijn studie af gaan maken. Ik weet naast deze studie echt niet wat ik anders nog zou moeten gaan doen. Wat voor carrière ik wil gaan maken. Misschien mij ergens in verdiepen als ik ‘mijn’ doel heb gevonden. En tot die tijd blijf ik lekker twijfelen.

Heb je je al aangemeld voor de maandelijkse nieuwsbrief?

Facebook Comments

Related Articles