Home PersoonlijkAfvallen 4x waarom een maatje meer niet graag naar de sportschool gaat

4x waarom een maatje meer niet graag naar de sportschool gaat

by It's a nory story
sportschool
sportschool

Foto: Nory Story

De sportschool, fitness, of hoe je het ook wil noemen. Heel veel mensen gaan er naartoe. De fitgirls, bodybuilders, studenten, ouderen en ook de maatjes meer. Zoals ik. Nu vind ik het fitnessen zelf echt superleuk, alleen is het niet altijd geweldig om door de sportschool te lopen. Ik ben er haast zeker van dat er meer mensen zijn zoals ik dus daarom vandaag een lijstje: 4x waarom een maatje niet graag naar de sportschool gaat.

1. De grote spiegel tegenover de loopband

Een sportschool staat vol met spiegels. Gewoon, zodat iedereen zichzelf kan zien. Superleuk voor al die afgetrainde mensen die er vier keer per dag te vinden zijn, maar voor een maatje meer werkt het niet bevorderend. In de sportschool waar ik zit staat de spiegel onder andere tegenover de loopband. Wanneer ik dan een poging doe tot hardlopen zie ik mijzelf en al het vet wat erbij komt kijken. En een meisje/vrouw vindt het dus echt niet leuk om al dat vet op en neer te zien bewegen.

2. 2 kg gewicht tegenover 36 kg

Niemand kan in het begin 30 kg liften, iedereen begint onderaan. Maar wat dan wel vrij vervelend is, is het moment dat het erg druk is in de sportschool en je staat voor die gewichten. Eerst denk je ‘Oh, die 4 kg kan ik wel aan’ maar na vijf keer met je armen omhoog bedenk je je toch. Het moment dat je dan terug moet lopen langs zo’n man/vrouw die wél 30 kg omhoog kan krijgen. Ze doen niks want ze zijn te druk bezig met hun eigen gewichten, maar je schaamt je dan wel een beetje.

3. De sassy fitgirls

Iedereen wil natuurlijk een fitgirl-life. Maar niemand is geboren met zo’n leven. Iedereen is op een laag punt begonnen. Toch vinden bepaalde fitgirls het belangrijk om tegen elkaar te zeggen dat het maatje meer op de loopband er dus echt niet uitziet. Geloof mij, ik spreek uit ervaring. Zowel op de loopband, waar ze mij aankijken en dan beginnen te lachen, als in de kleedkamer waarbij er gewoon hardop werd besproken dat die groene sportlegging die ik aanhad dus echt niet kon.

4. De ‘stiekeme’ kijker

Oke, ik betrap mezelf er ook op dat ik dit soms doe. Je staat op de loopband voor die grote spiegel. Soms kijk je eens om je heen wie er nog meer lopen. Maar geen oogcontact maken, want dat is gênante. Daardoor krijg je soms een ping-pong-effect: jij kijkt snel iemand aan, daarna kijk je weer snel naar voren maar in je ooghoek zie je die gene nu weer naar jou kijken. Beetje ongemakkelijk…

Nooit meer een lijstje missen? Meld je aan voor de nieuwsbrief!

Facebook Comments

This post is also available in: enEnglish

Related Articles