Home Persoonlijk 5 manieren hoe ik leer | TOP 5

5 manieren hoe ik leer | TOP 5

by It's a nory story
1552 views

boeken

Nu ik student ben is alles helemaal veranderd. Ik heb niet meer door de weeks toetsen maar een tentamenweek. Dat betekent dat er 8 weken lang toetsstof naar mijn hoofd wordt gegooid en dat ik dan zelf maar moet uitzoeken wat ik precies moet kennen en kunnen. Mijn eerste tentamenweek komt eraan en ik heb verschillende manieren hoe ik mij daarop voorbereid. In deze TOP 5 laat ik zien hoe ik leer.

quizkaartjes

  1. Maak quiz kaartjes

Ik zit elke dag in de trein en in die tijd kan je makkelijk leren. Ik heb thuis allemaal quiz kaartjes gemaakt die ik makkelijk in mijn tas kan stoppen. Ik schrijf op de ene kant het begrip en op de andere kant schrijf ik de betekenis + een voorbeeld. Deze kaartjes gebruik ik voor de stof van Nederlands aangezien dit niet belachelijk veel is en het op zo’n kaartje goed te omschrijven.

leren

2. samenvattingen maken

Ik ben geen held in samenvattingen maken aangezien ik altijd te veel schrijf. Toch maak ik ze want het geeft mij iets meer overzicht en doordat ik een samenvatting maak herken ik meteen al een paar dingetjes de volgende keer waardoor ik meer vertrouwen krijg in het leren.

studeren

3. Na de les ’s Avonds nog eens doorlezen

Oke, ik geef eerlijk toe; dit is niet wat ik altijd doe. Ik heb deze niet eens zelf verzonnen maar neem het gewoon over van school. Het werkt als volgt. Je hebt college gehad, aantekeningen gemaakt en gaat weer naar de volgende college. Wat ik altijd deed is die aantekeningen 3 dagen laten liggen en dan pas weer kijken, of helemaal niet kijken. Nou is het dus zo dat je de avond na je college even je aantekeningen door moet lezen en de powerpoint nog eens bekijken. Zo neem je alles nog een keertje op en blijft het in je lange termijn geheugen in plaats van in je korte termijn geheugen.

relaxen in the gras

4. Neem ook even pauze

Ik heb momenten gehad dat ik uren achter mijn boeken zat en niks opnam. Het is namelijk niet de bedoeling dat je heel de dag achter je boeken zit, neem even een pauze. Ga de hond uitlaten, ga sporten of trakteer jezelf op een aflevering van je favoriete serie. Stel een tijd in wanneer je begint en eindig. Zo kan je dus zeggen dat je van 1 tot 3 uur gaat leren en als je dat is gelukt dan mag je een aflevering van je serie kijken.

time-430625_960_720

5. BEGIN OP TIJD

Ja ik weet het, dit is heel cliché maar het is wel waar. Je moet gewoon op tijd beginnen met leren want anders raak je helemaal gestrest en snap je er niks van. Dit is natuurlijk wel makkelijker gezegd dan gedaan want ik ben zelf ook niet iemand die op tijd begint omdat ik veelste leuke dingen te doen heb. Nu merk ik ook dat ik mijn kop stoot aan bepaalde dingen, wat niet had gehoeven wanneer ik eerder was begonnen. Zo heb ik dan nu al met mijzelf afgesproken dat ik meteen in de eerste week van de nieuwe periode ga kijken naar wat ik moet leren zodat ik op tijd kan beginnen en het minder lijkt dan het is.

Sow… Dat waren mijn top 5 tips voor het leren. Dit is echt de manier hoe ik leer, niet meer en niet minder. Dit is natuurlijk voor iedereen anders en voor de een helpt dit wel maar voor de ander niet. Wat mij nou leuk lijkt is dat als je dit hebt gelezen beneden in de comments neerzet hoe jij leert. Dit hoeft maar een klein dingetje te zijn maar dan kunnen we elkaar zo helpen om beter te gaan leren.

Dus niet bang zijn. Schrijf je leer tip nu in de comments!

Facebook Comments

Related Articles

1 comment

Marlieke 16 oktober 2016 - 23:25

Ik leerde vroeger altijd hardop! Dan ZIE je niet alleen de tekst, maar HOOR je deze ook. Of aan iedereen die het horen wil (of niet) vertellen wat je allemaal geleerd hebt. Een ander iets uitleggen werkt namelijk goed om het zelf beter te snappen.

Reply

Leave a Comment