Home Persoonlijk Al bijna drie kwart jaar student | Personal

Al bijna drie kwart jaar student | Personal

by It's a nory story
1751 views

Laatst had ik het er met een vriendin over dat volgende maand al weer de eindexamens zijn. Dat betekent dat het al bijna een jaar geleden is dat ik examenvlogger was voor Omroep Brabant. Het betekent ook dat ik al bijna drie kwart jaar student ben en al een hoop heb gedaan. In deze blog geef ik een update hoe mijn studie er tot nu toe uitziet.

Het is niet zomaar een opleiding die ik doe, nee het is een journalistieke opleiding. Ik wil namelijk journalist worden. Het is dan ook niet zo gek dat ik de afgelopen drie kwart jaar een hoop heb moeten schrijven, waarbij het uitgangspunt altijd ‘in een magazine komen te staan’ is. Dit is mij nog niet gelukt, maar ik heb mijn stukken ook niet durven te sturen naar verschillende media.

Snuffelen op straat

In de eerste periode moest je nieuws op straat zoeken. Elke week had je een ‘dag opdracht’ waarbij je heel de dag vrij had, maar op het eind wel een artikel á 250 woorden af moest hebben. Dit is natuurlijk wel even schrikken wanneer je nog niet zoveel ervaringen hebt met de journalistiek. Ik ben daarom begonnen met de meest makkelijke onderwerpen en ben daar nog niet te ver op in gegaan. Verder natuurlijk wel veel mensen moeten bellen die ik allemaal niet ken, wat best wel eng is, en door vragen. Heel veel door vragen.

http://www.props.fhj.nl/lifestyle/geluk/gelukkige-voedselbank-medewerkster/

Hier ben ik ‘gelukkig’ vanaf

In de tweede periode moesten we gaan interviewen. Ik had met mijn groep het hoofdthema ‘geluk’ en ik moet wel toegeven dat ik daar moeite mee had, wat moet ik over geluk schrijven? Uiteindelijk heb ik een artikel over de voedselbank gemaakt. Verder was het een periode waar we iemand live moesten interviewen, zowel op tv als op de radio. Dit was wel even andere koek want deze producties brengen twee dingen in beeld die ik mensen graag wil behouden: mijn lichaam en stem hahaha.

http://www.props.fhj.nl/breda/bezuinigen-voor-een-beiaardier/

Interview van hoog niveau

In de derde periode, die nu net is afgelopen, kregen we een stad aangewezen. Ik kreeg met mijn nieuwe groep de stad Breda. We moesten zes weken lang verslag doen van alles wat we zagen, zo heb ik een interview op hoog niveau gedaan. In de Grote Kerk van Breda heb ik Paul Maassen geïnterviewd over zijn baan als beiaardier. Verder heb ik verslag gedaan van de verkiezingsdag, misschien hebben sommige van jullie wel mijn livestream gezien die ik op dat moment maakte.

Europa in!

De laatste periode staat in het teken van Europa. Je moet met je groep een week in een Europese stad zitten en daar dan verslag doen. Ik heb met mijn groep de stad Praag gekregen en gaan daar in mei naartoe. We laten dan de stad door beeld en geluid op www.props.fhj.nl zien. Houdt deze site daarom goed in de gaten zodat je komende tijd niks hoeft te missen.

Buiten dit alles om vond de opleiding dat we waarschijnlijk nog te veel tijd over zouden hebben, daarom hebben ze het fenomeen ‘vrije ruimte’ bij mijn studie gemaakt. Ik moet binnen een jaar zeen verschillende dingen gedaan hebben: twee artikels van 750 woorden, een snuffel stage, een video reportage, een boekenlijst, een netwerklijst en een productie over je hobby of passie. Ik heb er nu al drie af; de artikels en de stage. De rest moet ik in mei/juni af hebben. Ik ben echter al bijna klaar want ik heb al een goede netwerklijst, de boekenlijst groeit gestaag, de productie over mijn hobby (Hockey) wordt dit weekend gemaakt tijdens de EHL bij Oranje Rood. Ik mag namelijk in het pers vak zitten en vanuit daar verslag doen van het evenement. De videoreportage is nog even een dingetje, daar heb ik namelijk nog niks voor…

Er is dus al genoeg gebeurt, er moet nog genoeg komen en ik heb er nog lang geen genoeg van! Over een paar maanden ben ik klaar en hoop ik dat ik hier kan melden dat ik mijn P heb gehaald.

Facebook Comments

Related Articles

Leave a Comment