Home Persoonlijk Bulgur: een alternatief voor aardappels

Bulgur: een alternatief voor aardappels

by It's a nory story
1528 views
bulgur

Foto: sulox32

Elk gezin in Nederland kent het wel “Aardappels, vlees en groenten” voor het avondeten. Dit is natuurlijk super lekker maar soms dan ben ik zo klaar met die aardappels. Dan bak of kook ik ze maar op een gegeven moment wil ik het gewoon niet meer en dan pak ik het ook niet meer.

Ik dacht dat het wel eens een goed idee is om een alternatief te vinden voor aardappels. Op een blog zag ik dat ze bulgur gingen eten in plaats van aardappels. Bulgur is een soort rijst maar dan heel fijn. Ik dacht misschien is dit wel een goed alternatief en ik ging het uitproberen!

Ik wist niet waar ik het kon vinden maar blijkbaar ligt het gewoon in de Albert Heijn bij de rijstsoorten. De bulgur is al wel geliefd bij veel mensen want toen ik het wilde kopen was het uitverkocht en moest ik wachten tot hij weer in voorraad was. Gelukkig was de dag daarop het al weer in de winkel dus kon ik het gelijk gaan proberen.

2015-08-17 18.27.49

Foto: It’s a Nory Story

De normale wijze om de bulgur klaar te maken is gewoon in kokend water, zoals elke rijst eigenlijk, maar ik had gelezen dat het veel lekkerder is om het in een bouillon te koken omdat dan de smaak van de bouillon in de bulgur gaat zitten. Aangezien ik vanavond niet op tijd thuis was had mijn broer het allemaal gemaakt. Hij heeft echt goed zijn best gedaan en het was echt super lekker!

Mijn tip voor jullie is als je even geen zin meer hebt in aardappels, pak eens bulgur en gebruik dat als alternatief! het is super lekker en ook nog eens gezond.

Facebook Comments

Related Articles

Leave a Comment