Home ReceptenBakken Amerikaanse crispy potato skins

Amerikaanse crispy potato skins

by It's a nory story
crispy potato skins
crispy potato skins

Foto: Nory Story

Hemels, dat is de enige manier waarop ik de crispy potato skins kan omschrijven. Dit typisch Amerikaans recept moét je echt een keertje geprobeerd hebben. Je bent wel een uurtje bezig, maar dat is het zeker waard! Zoiets heb je nog nooit gehad.

Laten we beginnen met het feit dat ik niet heel creatief ben en ik dit recept van mijn hostmom heb gekregen. Ze had het recept van The Pioneer Woman. Ik moest namelijk iets Amerikaans hebben voor mijn afscheidsfeestje. Daarom besloot ik de hulp in te schakelen vanuit Amerika en daar ben ik nog steeds heel erg blij mee want in twee weken heb ik dit al drie keer gemaakt.

Dit heb je nodig

  • 8 lapjes bacon
  • 8 middelgrote kruimige aardappels
  • Olijfolie
  • Zeezout
  • Zakje geraspte kaas
  • 125 ml zure room
  • lente ui

Hoe je ze maakt

Verwarm de oven voor op 220 graden. Bak de bacon in een pan totdat ze knapperig zijn. Laat de bacon daarna op keukenpapier afkoelen, zo trekt het vet beter weg en worden ze nog knapperiger. Pak hierna de aardappels, maak ze schoon (niet de schil eraf halen!), prik er een aantal keer in met een vork en smeer ze daarna in met olijfolie. Leg de aardappel in de voor 45 minuten tot een uur zodat de gaar worden.

Als de aardappels gaar zijn snijd je de aardappel in de lengte doormidden. Haal de binnenkant van de aardappel eruit en zorg dat je nog een dun laagje over houdt. Smeer daarna de aardappels in met olijfolie en besprenkel met zeezout. Leg de aardappels met de platte kant naar beneden in de ovenschaal en bak ze voor 7 tot 10 minuten tot dat de buitenkant crispy is. Draai daarna de aardappels om en zet ze nogmaals in de oven zodat de binnenkant ook crispy is.

Snijd of breek de bacon ondertussen in stukjes en leg de kaas alvast klaar. Vul de aardappels met kaas en plaats daarna de bacon erop. Zet ze nog een keer in de oven tot dat de kaas goed is gesmolten.

Je kan dan kiezen om de crispy potato skins warm of koud te eten. Het enige wat je namelijk nog moet doen is een dot zure room en lente ui erop gooien en dan kan je aanvallen.

Heb je je al aangemeld voor de maandelijkse nieuwsbrief?

Facebook Comments

This post is also available in: enEnglish

Related Articles