Home ReceptenBakken Lekker! Asperge snack met spek en bladerdeeg

Lekker! Asperge snack met spek en bladerdeeg

by It's a nory story
Asperge snack
Asperge snack

Foto: It’s a Nory Story

Het is weer aspergetijd! Je kan dit witte goud ‘traditioneel’ eten met ham, kaas en een aardappel. Maar je hebt ook nog de groene dunne variant. Die is iets knapperiger dan de witte en daarom ook leuk om mee te experimenteren. Dit is dan ook precies wat ik gedaan heb. Want een asperge kan écht wel als snack gegeten worden!

Deze ingrediënten heb je nodig:

  • 1 bos groene asperges
  • 1 pakje bladerdeeg
  • 2x pakje ontbijtspek reepjes (beleg)
  • zeezout
  • 1 ei

Deze spullen heb je nodig:

  • bakpapier
  • oven
  • mesje
  • klein bakje om het ei in te doen
  • kwastje om ei uit te strijken

Zo maak je de asperge snack:

Het is heel simpel. Een kind kan de was doen. Dus mocht je kinderen hebben: ga ze samen maken!

Laat vijf blaadjes bladerdeeg ontdooien en snijd de spek in de lengte doormidden. Je moet dunne reepjes hebben. Ik vind zelf het vet niet heel lekker, en bij de goedkope spek is dit meer dan de duurdere variant. Als de bladerdeeg is ontdooit snijd je er ongeveer zes reepjes uit.

Verwarm de oven voor op 200 graden. Haal alvast de bakplaat uit de oven en leg er bakpapier op. Daar komen dadelijk de asperges op te liggen. Nu komt het zenuwslopende stukje van heel het recept: het wikkelen van zowel het bladerdeeg als de spek om de asperge. Hier gaan we nog maal met de goedkope spek: deze blijft niet plakken… De duurdere variant wel. Dus kies, als kan, de duurdere variant. Wikkel als eerst de spek om de asperge tot het kopje begint. Deze moet vrij blijven. Daarna mag de bladerdeeg eromheen. Je kan twee reepjes bladerdeeg gebruiken per asperge. Niet uitrekken want dat is niet mooi.

Nou, dit doe je dan 15 minuten lang. Met hier en daar een irritatiepuntje, zuchtje en stukjes spek die door de keuken vliegen. Als je dan uiteindelijk klaar bent breek je het ei in het bakje, klop je dit een beetje los en strijk je dit rijkelijk over de asperges. Strooi er daarna nog een beetje zeezout overheen en dan kan hij 25 minuten in de oven.

Facebook Comments

This post is also available in: enEnglish

Related Articles