Home Persoonlijk Au pair: Ik heb mijn gezin gevonden!

Au pair: Ik heb mijn gezin gevonden!

by It's a nory story
1742 views
au pair gezin gevonden

Foto: Skeeze

Bijna een half jaar zoeken, een paar mailtjes en Skype gesprekken later is het officieel: ik heb een gezin gevonden. Het duurt nog even voordat ik ga, maar ik ben wel heel blij dat ik in ieder geval een gezin heb gevonden waar ik naartoe mag. Het is een gezin met vader, moeder, een zoon van 6 en twee meisjes van 3.

Profiel aanmaken

Ik had mij aangemeld bij Cultural Care Au Pair en moest daar een profiel aanmaken. Je moet dan wat informatie over jezelf neerzetten: wie je bent, waarom je au pair wil worden en of je een rijbewijs hebt. Want dat is wel een must in Amerika.

Toen ik na een paar maanden eindelijk mijn profiel af had, ik heb het namelijk heel druk en je moest een video maken waarvoor ik de tijd wilde nemen, kwam ik in de ‘match pot’. Ik kan dit het beste omschrijven als een soort Tinder. De Amerikaanse gezinnen krijgen heel veel profielen van au pairs te zien en die kunnen ze een ‘like’ of ‘dislike’ geven. Je krijgt als au pair een mailtje wanneer zo’n gezin je heeft ‘geliked’.

Je leest dan het profiel van het gezin en kan je bepalen of je een Skype gesprek wil. Dan wordt er een datum gepland en kan je met de ouders gaan praten.

4x is scheepsrecht

In totaal heb ik vier keer een match gehad en heb ik met drie gezinnen een Skype gesprek gevoerd. Bij de eerste drie gezinnen had ik telkens iets waar ik moeite mee had. Het is voor mij het belangrijkste dat ik word gezien als een toevoeging aan de familie. Bij sommige gezinnen vertelden ze dat ze graag ook dingen wilden doen zonder de au pair. Wat ik natuurlijk begrijp, maar ik voel dan meteen zo’n scheiding.

Ik wil graag de mogelijkheid hebben om zelf te kunnen bepalen of ik mee zou willen gaan of niet. Ik hoef ook niet elke keer mee, maar als er van te al tegen mij verteld wordt dat ik niet mee mag vind ik dat jammer.

Je raad het vast al maar bij dit gezin waar ik nu naartoe ga is dat dus niet. Ze moedigen mij aan om mee te gaan naar dingen maar begrijpen ook als ik een dagje gewoon thuis wil blijven.

In één week 3x Skypen

Ik kreeg op 28 of 29 december een mailtje dat ik een match had. Een gezin uit een dorpje bij Seattle wilde mij graag als au pair hebben. Ik kreeg er vrij snel een mailtje achteraan dat ze graag een Skype gesprek wilde inplannen, of dat dit ’s avonds (mijn tijd) op 31 december kon. Dat was voor hun ’s ochtends en zij hadden toch weinig te doen die dag.

Ik had gezegd dat dat niet ging lukken omdat mijn vrienden zouden komen. Daarom hadden we een latere datum afgesproken. 3 januari om 07.00 uur mijn tijd. Ik had drie kwartier met de ouders gepraat en het was heel gezellig. Twee dagen later had ik een Skype gesprek van bijna een uur met de meisjes en hun huidige au pair. Ze lieten mij hun disneyboeken zien en lieten zien hoe ze als kikkertjes rond konden springen. Super lief. Op donderdag of vrijdag had ik volgens mij een gesprek met hun zoon van 6. Hij is helemaal fan van Pokémon en video games.

Toen kreeg ik op zaterdag een mailtje dat ze in het weekend gingen bepalen of ik hun au pair zou worden. Super spannend. En je raad het nooit maar ik kreeg zondagochtend 7 januari een mailtje: of ik alsjeblieft hun au pair wilde worden. Ze vonden dat ik een goede toevoeging zou worden voor het gezin.

Het hoge woord is er dus uit! Ik vertrek op 31 juli 2018 naar Amerika. Stay tuned!

Facebook Comments

Related Articles