Home Persoonlijk Zoveel kost het om als au pair naar Amerika te gaan

Zoveel kost het om als au pair naar Amerika te gaan

by It's a nory story
2784 views
kosten au pair

Foto: https://kaboompics.com

Het is niet zomaar iets om als au pair naar Amerika te gaan. Er zitten, naast de pakketkosten, nog een hoop andere kosten op je te wachten. Ik kon zelf geen beeld krijgen wat het precies kost om als au pair met Cultural Care naar Amerika te gaan en heb daarom besloten om een kostenlijstje te maken.

Ik wil even beginnen met het feit dat dit artikel helemaal niét bedoeld is om popy-jopie te gaan doen om te laten zien hoeveel geld ik heb om naar Amerika te kunnen. Want dit geld is mij zeker niet op de rug gegroeid, hier heb ik een paar jaar voor moeten sparen. Nee, ik schrijf dit artikel omdat ik zelf nergens goed kon vinden hoeveel het precies kost om met Cultural Care Au Pair naar Amerika te gaan. Ik schrijf dit artikel dan ook voor alle meiden en jongens die het duidelijke kostenplaatje willen weten.

Waar moet ik financieel rekening mee houden?

Au pair wordt je niet van de een op de andere dag. Niet zomaar even een formuliertje invullen en je kan op pad. In mijn vorige artikel vertelde ik over alle stappen die ik heb moeten nemen om als au pair gekozen te kunnen worden en wat je precies moet doen om naar The States te mogen. Dat waren meer de praktische dingen, nu gaan we het hebben over het financiële gedeelte.

Het zijn niet alleen de kosten van het pakket die je moet betalen. Naast dat pakket moeten er een hoop andere dingen geregeld worden: een gezondheidsverklaring van de dokter, een paspoort, een visum, een VOG, en nog wat andere dingetjes. Deze zaken zijn echter niet gratis en worden voor mijn doen niet duidelijk weergeven op de website.

Zoveel kost het om met Cultural Care Au Pair naar Amerika te gaan

Ik heb al mijn uitgaven bijgehouden en ben zo tot dit lijstje met dingen gekomen. Nu moet ik wel zeggen dat het niet bij iedereen zo duur hoeft te zijn. Ik heb een uitgebreid pakket gepakt en ik was nog nooit buiten Europa geweest dus moest ik ook een paspoort aanvragen + foto’s maken voor dat paspoort.

  • Cultural Care Au Pair extended pakket: €1791,-
  • TBC test: €26,25
  • VOG: €41,35
  • Hepatitis A en DTP prik: €63,49
  • paspoort: €65,30
  • visum: €136,00
  • aangetekende post: €8,40
  • Pasfoto visum + paspoort: €15,50
  • Internationaal rijbewijs ANWB: €18,95

totaal: €2166,24

Het is dus best wel een kostenplaatje om naar Amerika te gaan. Zoals ik in het begin al had verteld is geld mij niet zomaar komen aanwaaien. Ik heb veel geld opzij gezet en ik heb het geluk gehad dat mijn ouders een deel voor mij hebben betaald. Dus laat duidelijk zijn dat dit artikel vooral bedoeld is om anderen te informeren zodat ze weten wat ze financieel moeten verwachten als ze naar Amerika willen als au pair.

Facebook Comments

Related Articles