Home ReceptenKoolhydraatarm Chicken masala met bloemkoolrijst | Recepten

Chicken masala met bloemkoolrijst | Recepten

by It's a nory story
chicken masala

chicken masala

Je zal wel denken: bloemkoolrijst, wat is dat nu weer? Nou het is eigenlijk niets anders dan heel klein gehakte bloemkool, zo groot als rijst. Ik zag dit al vaak voorbij komen en wilde het wel eens een keertje proberen. Ik vind het namelijk soms wel moeilijk om ‘gevarieerd’ te eten wanneer ik geen aardappel, rijst of pasta eet. Door deze bloemkoolrijst is het weer een stukje makkelijker gemaakt. Daarom vandaag een Chicken masala met bloemkoolrijst.

Wat heb je nodig voor 5-6 personen

Kip marinade
3 kipfilets
1 citroen
125 gram yoghurt
6 teentjes knoflook, geperst
1 eetlepel gember
2 theelepels zout
2 theelepels komijn
2 theelepels garam masala (verkrijgbaar bij de Albert Heijn en Jumbo)
2 theelepels paprikapoeder

De saus
3 eetlepels olijfolie
1 grote ui
2 eetlepels gember
8 teentjes knoflook
2 theelepels komijn
2 theelepels kurkuma
2 theelepels koriander
2 theelepels paprikapoeder
2 theelepels chilipoeder
2 theelepels garam masala (verkrijgbaar bij de Albert Heijn en Jumbo)
1 eetlepel tomatenpuree
800 gram tomatensaus of gepelde tomaten
300 milliliter water
250 milliliter kookroom

Bloemkoolrijst

een grote bloemkool

Bereiding

Snijd de kip in blokjes, niet te klein want dan proef je niks meer. meng alle kruiden en de yoghurt door elkaar en leg de kip erin. Laat dit zo lang mogelijk marineren. Minstens 1 uur, maar hoe langer je het marineert hoe meer de smaak erin blijft zitten. Bak hierna de kip tot hij goudbruin is en laat het dan even rusten.

Snijd de rauwe bloemkool in kleine stukjes en mix het in de keukenmachine tot ‘rijst’. Mocht je geen keukenmachine hebben moet je het even zo hakken tot het de gewenste grootte heeft. Alvast een tip: niet proberen met een staafmixer, dat werkt niet.

Stop in een grote pan (hier komt dadelijk alles bij elkaar dus zorg dat je genoeg ruimte hebt) de olijfolie, ui, gember en knoflook. Laat dit bakken tot de ui glazig wordt. Voeg daarna de overige kruiden toe en bak dit ongeveer 30 seconden zodat de geuren vrij komen. Blijf wel roeren want anders brand het aan. Voeg hierna de tomatenpuree toe en roer nog even door.

Voeg de tomatensaus en het water toe. Breng het aan de kook en laat dit ongeveer 5 minuten staan. Voeg hierna de kookroom, kip en bloemkoolrijst toe en laat het nog 1-2 minuten koken.

Nu is het serveren en aanvallen! Mocht je toch nog iets van brood erbij willen eten dan raad ik naanbrood aan. Je hebt dan ook minder afwas want je eet gewoon met je handen. Misschien wel een leuk idee om je vrienden te verrassen!

Misschien meer zin in iets zoets? Probeer deze apfelstrudel eens!

Heb je je al aangemeld voor de maandelijkse nieuwsbrief?

Facebook Comments

Related Articles

Leave a Comment