Home Uncategorized Een couscous gevulde paprika

Een couscous gevulde paprika

by It's a nory story
1649 views

Dit jaar wil ik gezonder gaan eten. Ik ben namelijk iets meer aangekomen dan mij lief is. Ik vind het soms best wel moeilijk om te bepalen wanneer iets ‘gezond’ is of niet. Ik weet dan ook niet of dit gerecht heel gezond is maar ik denk het wel. Het is een met couscous gevulde zoete paprika. Het is een gerecht dat valt onder “de makkelijke maaltijd” want je bent binnen drie kwartier klaar.

couscous

Laten we beginnen met het feit dat ik dit recept niet zelf bedacht heb. Ik kijk namelijk vaak op de app “My Taste” en daar vind ik lekkere gerechten. Dit gerecht kwam van Deborah. Ze heeft een blog waar een hoop lekkere recepten op staan waaronder deze.

Wat heb je allemaal nodig?
  • 150 gram couscous
  • 2 puntpaprika’s
  • 200 gram gehakt
  • 75 gram feta
  • 10 cherrytomaatjes
  • 1/2 eetlepel tacokruiden: een mengsel van peper, zout, komijn, paprikapoeder, cayennepeper, oregano
  • 1 gesnipperde ui & knoflookteen
  • Optioneel: verse peterselie
  • Optioneel: cashewnoten

Wat je als eerst doet is de oven voorverwarmen op 200 graden. Daarna bereid je de couscous zoals op het pak beschreven staat. Ik zelf stop er ook altijd een bouillonblokje bij voor de smaak. Nu heb ik het wel fout gedaan deze keer want je moet eigenlijk eerst het blokje in het water laten verdwijnen en daarna pas de couscous toevoegen. Maar ja, het is uiteindelijk goed gekomen.

mengsel in pan

Wanneer je dit hebt gedaan pak je een pan en fruit daar de ui en knoflook in. Voeg hierbij ook de kruiden voor het gehakt, als je de kruiden namelijk een beetje laat bakken komen de smaken meer naar boven. Hierna bak je het gehakt tot hij klaar is. Voeg hierna de couscous, cherrytomaten en fetakaas toe. Je weet dat het klaar is wanneer de tomaten en fetakaas klaar is.

paprika met mengsel

Snijd de paprika en stop deze in een ovenschaal. Zorg ervoor dat er een beetje ruimte blijft tussen de paprika’s. ‘vul’ nu de paprika met het couscous mengsel. Mijn paprika’s waren niet heel erg diep dus was het iets moeilijker om ervoor te zorgen dat heel de schaal niet vol zat met couscous. Zet de schaal in de oven voor ongeveer 10 minuten en dan is hij klaar.

En dan heb je dit! Op de site van Deborah stond dat ze er 20 minuten in moesten, maar daardoor was mijn vlees hard geworden. Ze hebben echt heel veel smaak, dat was het eerste wat mij opviel toen ik ze at. Door de cherrytomaten wordt het een beetje zuur, maar in combinatie met de zoete paprika is het een top gerecht.

Zouden jullie dit gerecht ook eens maken? Of welk gerecht zouden jullie mij aanbevelen?

Facebook Comments

Related Articles

2 comments

Froukje 10 januari 2017 - 12:41

Klinkt als super lekker! Durf alleen nooit couscous te maken??

Xx

Reply
norystory 10 januari 2017 - 13:08

het is echt super makkelijk! Ik dacht dat het ook heel moeilijk was maar het valt echt mee

Reply

Leave a Comment