Home Persoonlijk Een rondje door Seattle

Een rondje door Seattle

by It's a nory story
3051 views

Aangezien ik nu al een paar keer in Seattle heb rondgedwaald kan ik wel een klein beetje voor tourguide spelen. Ik heb zo mijn favoriete plekken waar ik altijd naartoe ga wanneer ik down town ben. In dit artikel vertel ik wat je allemaal in Seattle kan doen. De details in de touristische plekjes.

Foto: Nory Story

Pike Place market

Dit is mijn favoriete plek in Seattle. Hoe ik het moet beschrijven weet ik niet precies. Het heeft een oude vibe omdat dit een van de oudste plekken van Seattle is. Een markt met allerlei kleine ondernemingen en heel veel mensen. Van de buitenkant is al heel veel te zien en als je er dan doorheen loopt zie je al heel veel, maar je kan ook naar binnen en dan ontdek je nóg meer winkeltjes.

Mijn favoriete plek om iets te eten te pakken voor onderweg zijn de mini donuts of de ‘worstenbroodjes’. Deze zijn beide te vinden als je onder het grote bord ‘Public Market Center’ door naar binnen en dan naar links de hoek om. Als je op een druk moment daar bent zie je meteen een rij staan die staat te wachten voor de donuts.

First Starbucks

Bij Pike Place Market is de allereerste Starbucks te vinden. Want Starbucks is begonnen in Seattle. Het is een heel klein winkeltje waar je zo voorbij zou kunnen lopen als er geen standaard rij buiten stond met mensen. Je kan ook niet zomaar naar binnen lopen want het zit binnen bom vol. Als je dus een normale koffie wil in de eerste Starbucks moet je op een rustige dag komen of bereid zijn om lang in de rij te wachten.

gum wall
Foto: Nory Story

Gum wall

Naast / schuin onder Pike Place market is de Seattle gum wall. Zoals de naam al zegt is het een muur vol met kauwgum. Super goor maar ook heel fascinerend als je er naar kijkt. De gum wall is te vinden onder Pike Place Market. De ene keer is er meer kauwgum dan de andere keer. Ze halen het sinds een aantal maanden om de zoveel weken weg.

De gum wall kan je vinden als je bij het kruispunt van Pike Place Market richting de markt staat en naar links kijkt. Er is daar een straat die naar beneden loopt en als je die volgt loop je zo naar de wall.

Pioneer square

Hier is waar het allemaal begon voor Seattle. De oudste buurt van Seattle is erg mooi om foto’s te maken en rond te lopen. Ik loop hier soms door heen om gewoon rond te kijken, maar heel erg lang blijf ik er niet staan want zo interessant vind ik het persoonlijk ook weer niet. Het is leuk om er doorheen te lopen maar meer dan dat heb ik tot nu toe nog niet kunnen vinden.

Seattle
Greetings from Seattle mural foto: Nory Story

Greetings from Seattle mural

Een artiest maakt door Amerika verschillende graffiti op muren die lijken op ansichtkaarten. Seattle heeft er eentje op 2231 2nd Ave, Seattle, WA 98121. Het is een klein stukje lopen van Pike Place Market en je moet goed kijken want je kan er makkelijk voorbij lopen.

Seattle City Pass

Zoveel mogelijk proberen te zien in Seattle kost wel wat geld. Maar ze hebben een city pass waarmee je vijf attracties kan bezoeken. Je kan in 24 uur 2 keer omhoog Space Needle in zodat je uitzicht hebt over de stad overdag en ’s avonds. Verder kan je naar de Seattle aquarium, doe de Harbor tour, kiezen tussen de dierentuin (waar je naartoe moet rijden) of museum of pop culture en je kan kiezen tussen Chihuly Garden and Glass of the pacific science center.

Kerry park view point

Het meest beroemde uitkijkpunt om de skyline van Seattle te zien. Als Seattle voor komt in een film dan zie je de skyline waarschijnlijk vanaf Kerry Park. OF als iemand die in Seattle woont buiten loopt dan zal het waarschijnlijk bij Kerry Park zijn.

Het adres van Kerry Park is 211 W Highland Dr, Seattle, WA 98119. Zowel overdag als ’s avonds heb je heel erg mooi uitzicht over de stad en kan je perfecte instagram foto’s maken.

Dat is mijn rondje door Seattle. Wat ik het liefste zie en waar ik het liefste door loop. Wat zijn jullie favoriete plekken in Seattle?

Facebook Comments

Related Articles