Home Persoonlijk Is dit het einde van mijn Amerika reis?

Is dit het einde van mijn Amerika reis?

by It's a nory story
Seattle
Seattle
Greetings from Seattle mural Foto: Nory Story

Al zes maanden ben ik in Amerika. 183 dagen waarin ik Los Angeles, Chicago, San Fransisco, Oregon, New York en nog veel meer plekken heb mogen of ga bezoeken. Een half jaar niet meer zelf het kind zijn maar voor kinderen moeten zorgen. 29 juli 2019 is mijn laatste dag in Seattle. De dag dat ik terug naar Nederland zou gaan. Maar ik weet niet of ik daar al klaar voor ben.

Mijn hostfamilie wilde midden januari weten of ik langer wilde blijven of niet. Ze willen namelijk optijd beginnen met zoeken naar een nieuwe au pair om zo een goede band met de kinderen te creëren. Dat snap ik heel goed want ik had dit zelf ook toen ik hier kwam en dat maakte de eerste ontmoeting veel makkelijker. Echter is het nu als huidige au pair wel even anders. Want je moet na zes maanden al bepalen of langer bij je gezin wil blijven of niet. Ik heb ervoor gekozen om niet bij dit gezin te blijven. De reden hiervoor was omdat ik komende zes maanden zoveel gepland heb qua tripjes dat er niet veel overblijft als ik langer blijf.

Betekent dit dan dat ik terug ga naar Nederland 29 juli 2019? Nee, ik heb ervoor gekozen om langer in Amerika te blijven, maar dan aan de east coast of in het zuiden. Hier heb ik een aantal redenen voor: 1. ik wil meer staten zien en de east coast zijn veel kleine staten dichtbij elkaar 2. Ik wil een totaal andere au pair ervaring dan ik nu heb 3. Ik wil mezelf weer in het diepe gooien. Ik kan zo nog wel door gaan met veel meer redenen, maar dit zijn de drie grootste.

Lang genoeg om zwanger te raken

Huh, wat? 24? Nee, grapje. Als je langer blijft als au pair dan kan je kiezen om 6, 9 of 12 maanden langer te blijven. Aangezien 6 maanden te kort is en 12 maanden te lang vind ik de mooie middenweg en blijf ik voor 9 maanden. Precies lang genoeg om zwanger te worden hahaha. Grapje natuurlijk!

Nieuwe host family

Vertrekken uit Seattle betekent ook vertrekken uit je host family. Dat houdt meteen in dat je dus opnieuw moet zoeken naar een gezin. Als extention au pair kan je kiezen naar welke staat je graag zou willen gaan. Ik heb van Texas tot Main alle staten aangetikt die aan het water zitten. Sinds midden januari zit ik weer in het matchingsprocess en ben ik al benaderd door vijf gezinnen. Twee uit Conneticut, een uit NYC, een uit Manhattan en eentje uit Atlanta. 

Als extention au pair is het een beetje makkelijker om een gezin te vinden. Mensen willen namelijk graag iemand die hier al lang is en Amerika al een beetje kent. Extention au pairs zijn dus heel erg gewild. Ik kan ook goed kijken wat ik wel en niet wil. Ik hoef niet bang te zijn dat er geen nieuwe gezin komt want A: ik heb 6 maanden om te beslissen en B: er is gewoon heel veel keus. Er is nu een gezin die mijn interesse wel heel erg heeft, maar ik weet nog niet of ik daar naartoe ga.

29 mei 2020

Dat wordt de uiterste datum dat ik weer voet zet op Nederlandse grond. 29 april 2020 is namelijk mijn laatste werkdag en dan heb ik nog een travel month waar ik gebruik van zou kunnen maken. Of ik dat doe weet ik nog niet. Dat ligt eraan of ik alles heb kunnen zien wat ik wilde zien.

Nog één kerst, oud en nieuw, verjaardagen en andere feestdagen wordt er voor mij dus toegevoegd aan mijn amerikaanse avontuur. Sorry voor al de mensen die ik moet teleurstellen maar ik kies nu even voor mezelf. En ik moet stiekem toegeven dat mij dat pittig goed bevalt!

Facebook Comments

Related Articles