Home Persoonlijk Everyone wants the prize, but nobody wants to pay the price | personal

Everyone wants the prize, but nobody wants to pay the price | personal

by It's a nory story
1910 views

prize

Afgelopen zaterdag kreeg ik op Facebook en vriendschapsverzoek van een man uit Brussel. Hij doet verslag voor NRT, een grote TV-zender, over politieke dingen. Ik kende heel de man niet maar omdat ik benieuwd was waarom hij mij wilde toevoegen heb ik hem een berichtje gestuurd.

We raakte aan de praat en hij stuurde mij ineens dit filmpje. Het ging erover dat we nu in een wereld zitten waarin we alles willen, maar te lui zijn om er iets voor te moeten doen. Dat zette mij aan het denken. Ben ik ook zo? Worden we allemaal zo lui gemaakt door al die technologie?

Ik heb er sinds dat filmpje alleen maar aan moeten denken. Ik kwam er namelijk achter dat ik zelf heel lui ben. Ik wil namelijk een goede journalist worden die iedereen kent, maar wat doe ik daarvoor? Helemaal niks dus. Ik verwacht dat het over een paar jaar wel zal aanwaaien maar dat is niet zo. Ik wil ook graag naar Amerika. Ik zal dan toch maar eens moeten beginnen aan die Engelse brief. Ook heb ik graag een goed bezochte blog, maar dan zal ik toch wel meer en met enige regelmaat moeten posten.

‘Everyone wants the prize, but nobody wants to pay the price’ is wat er nu al meer dan 24 uur door mijn hoofd spookt. Ik heb zondag meteen een lijstje gemaakt: zo kan ik precies in de gate houden wat ik nog moet doen om dingen te bereiken.

Toch wel raar, hoe zo’n klein filmpje zoveel impact kan hebben op een persoon.

 

Facebook Comments

Related Articles

Leave a Comment