Home Uncategorized Gehaktballetjes met feta en munt

Gehaktballetjes met feta en munt

by It's a nory story
1914 views

Foto: It’s a Nory Story

Ik ben nu sinds twee weken koolhydraatarm aan het eten en ik moet zeggen dat het best wel goed gaat. Het is geen grote straf, want je mag super veel lekkere dingen eten. Je moet alleen omschakelen naar iets anders dan chips en friet. Ik wil niemand verplichten om koolhydraatarm te gaan eten, maar ik kan dit recept zeker aanraden! Het zijn gehaktballetjes met Feta en Munt; super makkelijk om te maken en lekker als snack.

Ik heb dit recept, en nog een hoop andere recepten, van een collega van mijn moeder gekregen. Zij doet zelf ook aan een koolhydraatarm dieet en toen ik vertelde dat ik nog niet zoveel recepten wist, stuurde ze mij een hoop lekkere recepten en tips voor dit dieet.

Dit heb je nodig voor gehaktballetjes koolhydraatarm:

  • Gehakt – 400 gram
  • paneermeel – 4 eetlepels
  • munt – 1 bosje fijngesneden
  • komijnpoeder – 1 theelepel
  • ei – 1
  • Feta – 100 gram
  • olijfolie – 2 eetlepels
  • peper

Het is super makkelijk. Je kneed het gehakt met de munt, komijnpoeder en een beetje peper. wanneer het een geheel, zoals hierboven, voeg je de paneermeel, het ei en de fetakaas toe. Kneed dit weer tot de kom ‘schoon’ is en je een bol gehakt hebt. Rol daarna balletjes van het gehakt. Ik heb ervoor gekozen om kleine balletjes te maken, dan krijg je er 20 uit een zo’n grote bol. Je kan er ook voor kiezen om ze iets groter te maken en dat dan als vlees voor het avond eten te gebruiken.

Verhit de olijfolie in de koekenpan. stop de balletjes erin en bak ze ongeveer acht minuten tot ze goudbruin zijn. Wacht tot ze een klein beetje afgekoeld zijn en dan kan je ze eten. Ik vind ze zelf super lekker en in elk balletje zit maar 3 koolhydraten, super weinig dus.

Wat is jullie favoriet koolhydraatarm recept? 

Facebook Comments

Related Articles

12 comments

Lotte 21 mei 2017 - 10:20

Dit ziet er erg lekker uit, sla het even op misschien dat ik binnenkort is de tijd kan vinden om ze te proberen 😀

Reply
Tessa | Daily Inception 20 mei 2017 - 08:03

Dit ziet er zo lekker uit! Binnekort eens uitproberen en dan met gv paneermeel! Ik ga het onthouden

Reply
Jill 19 mei 2017 - 21:03

Waauw, ik hou van koolydraatarme gerechten. Helaas ken ik er niet veel. Maar deze komt er zeker bij te staan, wel zonder feta ?

Reply
norystory 19 mei 2017 - 21:10

Het is ook wel moeilijk om lekkere recepten te vinden. Ik ga er komende tijd nog meer opzetten dus houdt het in de gaten! En misschien kan je de Feta vervangen voor Mozzarella, anders gaat de munt overheersen?

Reply
Johanna 19 mei 2017 - 19:47

Klinkt lekker! Wij zijn feta-liefhebbers, zelfs onze vierjarige dochter 🙂 dus wellicht probeer ik dit wel eens uit. Als avondeten, met een ratatouille erbij, en quinoa (is dat eigenlijk koolhydraatarm?)

Reply
norystory 19 mei 2017 - 20:34

Quinoa is niet koolhydraatarm. Maar ik ben daar niet zo streng in. Als ik bijvoorbeeld 1 keer in de twee weken quinoa zou eten vind ik dat geen doodzonde.

Reply
cindel 19 mei 2017 - 19:27

Ik hou sowieso van de combinatie gehakt en komijn poeder! maar zelf heb ik nog nooit aan koolhydraat arm eten gedaan. Wel hoor ik steeds meer positieve reacties erover. Ook ik ben bezig met gezonder eten dus misschien is het wel een idee om ook eens te gaan proberen. Jouw gehakt recept klinkt in ieder geval echt lekker.

Reply
norystory 19 mei 2017 - 20:37

Ik vond het eerst ook moeilijk om iets te vinden. Maar een koolhydraatarm dieet is heel makkelijk, je mag heel veel, er zijn facebookgroepen waar ze veel recepten delen en je kan met kleine dingetjes beginnen. Je merkt snel verschil maar zonder een hongergevoel te hebben

Reply
Mariska van Heel 19 mei 2017 - 19:02

Ik ken niet echt koolhydraat arme recepten, maar dit klinkt wel heel lekker. Ik zou alleen de komein eruit laten want daar zijn we hier geen fan van.

Reply
Tania 19 mei 2017 - 18:42

Die zien er superlekker uit. Leuke tip als hapje

Reply
Krystle/Batboy 19 mei 2017 - 18:26

Heb heel lang koolydraatarm gegeten. Dit heb ik nog niet gehad, maar ga ik zeker onthouden lijkt me erg lekker! Ik at veel ei …

Reply
Susan | susanblogt 19 mei 2017 - 17:47

Dat ziet er lekker uit! Jammer dat er zoveel ingrediënten inzitten. Ik woon alleen en probeer eigenlijk zo min mogelijk dingen te kopen per gerecht.
Liefs, Susan

Reply

Leave a Comment