Home PersoonlijkChristmas Hoe we tegenwoordig ‘fijne feestdagen’ wensen | Personal

Hoe we tegenwoordig ‘fijne feestdagen’ wensen | Personal

by It's a nory story
kerstkaarten

fijne feestdagen

“Zijn er al kerskaarten?”, is een vraag die mij midden november al gesteld wordt door menig man. Want kerstkaarten kan je blijkbaar niet vroeg genoeg hebben. Echter worden er tegenwoordig steeds minder kerstkaarten gestuurd. Vooral Door mijn eigen generatie.

Ik betrap mij er zelf ook wel op dat ik geen kerstkaarten stuur. Vroeger deed mijn moeder dat altijd uit naam van ons en mocht ik de overgebleven kaarten aan vriendinnetjes geven. Dat was op de basisschool. Op de middelbare werd dit al een stuk minder en tegenwoordig wordt er genoegen genomen met een appje en een kerst emoji.

Hoe dit kan? Misschien door het feit dat alles is overgegaan naar digitaal. Mensen onthouden adressen niet meer omdat ze op WhatsApp de locatie doorgestuurd hebben gekregen. De snelheid waarin wij nu leven werkt ook mee. Mensen hebben steeds minder geduld waardoor we geen tijd meer nemen voor de kleine dingetjes. Door een appje naar je vrienden – in de groepsapp nota bene – te sturen ben je snel, gemakkelijk en onpersoonlijk van je ‘kerstverplichting’ af.

Het zijn dingen die veranderen, en dat is natuurlijk niet erg. Echter ga ik binnenkort zelf even kijken of er nog leuke kerstkaarten zijn en verstuur er misschien her en der een paar – nadat ik via een appje het adres van mijn vriendinnen weet.

Facebook Comments

Related Articles

Leave a Comment