Home Persoonlijk Halloween in Amerika vs. halloween thuis

Halloween in Amerika vs. halloween thuis

by It's a nory story
2799 views

Happy Halloween allemaal! Gisteren heb ik voor het eerst mijn Amerikaanse halloween mee gemaakt. Het was op heel veel vlakken anders dan thuis. Maar anders hoeft niet perse slecht te zijn want elke manier van halloween vieren heeft zijn eigen voor en nadelen.

Het begon allemaal met een kostuum. Ik wist eigenlijk helemaal niet wat ik moest kopen en ik heb dan ook niet het meest leuke beste kostuum gekocht. Ik baal er zelf wel van dat ik niet meer moeite hierin heb gestopt of meer naar kostuums heb gekeken. Ik had uiteindelijk een candy shop cutie kostuum gekocht. Nou, het leek was wel echt een candy shop kostuum, maar in plaats van een cutie was ik meer een meisje in een te klein jurkje die al het snoep uit de winkel heeft opgegeten. Dus in plaats van een ‘candy shop cutie’ was ik meer een ‘candy shop fatty’… De foto’s zal ik jullie besparen. Er is namelijk wel genoeg halloween geweest dit jaar.

Pompoenen uithollen en snijden

En hoe slecht mijn kostuum was, zo trots was ik dit jaar op mijn pompoenen. Anna, Elsa, Ash, Bob (mijn broer) en ik gingen eerst met z’n alle naar een pumpkin patch. Dat is een boerderij die super veel pompoenen heeft en die op het land verkoopt. Mijn hostmom waarschuwde ons al dat we een kruiwagen mee moesten nemen want de kinderen zouden de grootste pompoenen op het land zoeken. En wat had ze gelijk. De grootste en dikste moest uitgekozen worden. Gelukkig hadden we dus een kruiwagen en kon Bob alles zo meenemen.

Met drie grote pompoenen in huis werd het tijd om na te denken wat er uit de pompoen gesneden zou worden. De meiden waren er snel over uit: Tinker bell en Elsa. Niet een zelfportret van mijn hostkind Elsa maar Elsa van Frozen. Om misverstanden te voorkomen hahaha. Ash vond het iets moeilijker om iets te verzinnen maar het thema was wel duidelijk: het moest en zou een Pokémon worden. Eerst kwamen we uit bij een Totodile, een soort water krokodil Pokémon, maar toen kwam de tandenfee langs en gaf Ash een Umbreon knuffel en toen was het wel duidelijk: Het werd de Umbreon.

Het uitsnijden van de vormen kon ik niet echt met de meiden samen doen want dat was nog te gevaarlijk, maar het uithollen hebben we met z’n alle samen gedaan. Het enige wat ik hoefde te doen was de top van de pompoen af te halen, een lepel en vork aan de kinderen geven en een grote emmer voor de binnenkant in het midden te zetten. De rest hebben Elsa, Anna en Ash zelf gedaan.

Normaal neem ik echt niet zoveel tijd voor een pompoen, maar dit jaar wilde ik eens next-level gaan en dat ben ik ook gegaan. Ik heb erg mijn best gedaan op de pompoenen en ik ben er ook heel de dag mee bezig geweest. Maar het resultaat mag er zeker zijn.

Trick or treat

De grote berg snoep van de ‘trick or treat’ jacht. Foto: Nory Story

Thuis in Nederland laten we kinderen voornamelijk schrikken en zetten we een grote tocht uit voor de buurt. Hier doen ze aan trick or treat. Je gaat met de kinderen langs de deur in je buurt en zegt ‘Trick or treat!’ en dan krijg je snoep. Of de mensen willen niet dat er heel de avond op de deur wordt gebonkt dus zetten ze een bak snoep voor de deur. Heel veel decoratie werd er hier in de buurt niet gebruikt dus het was voornamelijk voor de kinderen. Dat maakte het natuurlijk niet minder leuk want na een dik uur lopen door de straten hadden we super veel snoep verzameld. Het was echt een super grote berg die veel ste groot zou zijn voor drie kinderen. Dus dan offeren wij, volwassenen, ons maar op om hun te helpen. Wat natuurlijk heel vervelend is…

Facebook Comments

Related Articles