Home Persoonlijk Hey we’re going to… | personal

Hey we’re going to… | personal

by It's a nory story
3515 views

Nee, niet naar Ibiza. Dat is wel waar je aan zou denken bij deze titel en het feit dat ik deze zomer op Ibiza te vinden was. Ik zal alvast verklappen dat deze blog daar helemaal niks mee te maken heeft. Ik ga namelijk helemaal ergens anders naartoe… Amerika!

Ja je leest het goed. Ik heb het eindelijk voor elkaar gekregen; ik ga naar Amerika. Niet binnen nu en drie weken, maar eind juli 2018. Ik ga een jaar als au-pair bij een Amerikaans gezin wonen. Ik wil namelijk al meer dan 5 jaar naar Amerika, maar omdat mijn ouders mij te jong vonden om alleen zo ver weg te gaan is dat er nooit van geworden; geen high school voor mij dus. Echter word ik volgend jaar 21 (wanneer ik in Amerika zit) en vinden ze mij dan wel oud genoeg om te gaan. Natuurlijk is het niet leuk als je kind naar de andere kant van de wereld vertrekt, maar je houdt ze toch niet tegen wanneer ze het echt willen.

Wat is precies het plan?

Ik heb mij ingeschreven bij Cultural Care Au-Pair. Dit is een bedrijf wat sinds 1,5 jaar Nederlandse meiden en jongens als au-pair naar Amerika sturen. Dit is nog best wel kort maar Nederland is maar een klein deel van het bedrijf: ze sturen namelijk al 27 jaar au-pairs vanuit verschillende landen naar Amerika. Alleen Amerika want daar is de meeste vraag naar.

Ik heb een profiel aan moeten maken waar ik verschillende dingen moest invullen: wat mijn thuissituatie is, of ik gezond ben, mijn hobby’s, in wat voor gezin in zou willen komen, of ik een rijbewijs heb en natuurlijk het belangrijkste of ik al ervaring heb met het verzorgen van kinderen.

Ik ben nu nog druk bezig met het afmaken van mijn profiel, want dan kan ik ‘in de datingsite’ zoals ze het noemen. Je wordt namelijk gekoppeld met een gezin uit Amerika die jou graag als au-pair willen hebben. Ik moet een brief schrijven waarin ik mij voorstel en uit die brief kunnen gezinnen bepalen of ze mijn volledige profiel willen lezen. Wanneer ze dat dan doen krijg ik een mailtje met het bericht dat een gezin mij wil hebben. Ik kan dan ook hun profiel lezen en bepalen of ik daar dan naartoe zou willen gaan of niet. Mocht ik een gezin tegenkomen waar ik een goed gevoel bij heb dan ‘klik ik op like’ en hebben we een match. Er wordt dan een Skype gesprek gepland en dan ga ik met deze mensen in gesprek om elkaar een beetje beter te leren kennen.

Wanneer zo’n gesprek is geweest hebben we beiden een paar dagen bedenktijd en kunnen we het daarna ‘definitief’ maken. Dan weet ik dus ook waar ik volgend jaar naartoe ga.

En je studie dan?

Dat zullen de meesten zich wel afvragen. Ik ben namelijk net klaar met mijn eerste jaar als student. Daarom ga ik komend jaar nog gewoon studeren. Het is namelijk zo dat ik het idee heb dat de eerste twee jaar van de studie veel theorie is en daarna praktijk. Wanneer ik dus tussen het tweede en derde jaar een ‘pauze’ neem zit ik precies tussen het gedeelte ’theorie’ en ‘praktijk’ in. De tweede reden waarom ik nu een pauze neem is omdat ik hoop dat ik door middel van mijn stages werk binnen de journalistiek krijg. Mocht ik nou na mijn laatste jaar een jaar er tussenuit gaan moet ik mij weer helemaal mengen tussen de mensen en het journalistieke leven, aangezien dit ook gewoon door gaat.

Dit is dus een eerste update van mijn reis. Komende tijd zal ik er nog wat meer dingen over vertellen maar voor nu blijft het hier even bij.

Facebook Comments

Related Articles

3 comments

Karen 16 augustus 2017 - 18:54

Waar leuk Noortje! Ik heb 11 jaar geleden als nanny in Nieuw-Zeeland gewerkt… daarvoor was ik een collega van je mams. Ik wens je alvast heel veel succes met de voorbereidingen en wat betreft die match; dat komt vast goed. Het Amerikaanse gezin waar jij gaat werken mogen in hun handjes knijpen! Enjoy the good life!

Reply
Desiree 14 augustus 2017 - 18:01

Super gaaf ? hele ervaring gaat het worden.

Reply
Pia van Ommeren 14 augustus 2017 - 16:56

Gaaf!!!!
Jij gaat het HELEMAAL maken Noortje.
Ben supertrots op je.

Reply

Leave a Comment