Home Persoonlijk Hoe kan je van vrienden naar vreemden gaan?

Hoe kan je van vrienden naar vreemden gaan?

by It's a nory story
2039 views
vrienden naar vreemden

Foto: Jelene Morris

Laat ik maar eerst eens beginnen met het feit dat ik niet verschrikkelijk veel vrienden heb. Dit komt denk ik wel een beetje omdat ik alleen maar mensen om mij heen wil hebben waarvan ik ook weet dat ze mij mogen om wie ik ben en dat ik niet bij alles wat ik doe hoef na te denken. Ik denk namelijk alleen maar na wanneer ik iets doe. “Omg waarom zei ik dit?” “Kijk nu kijkt ze weer zo” en “nu denken ze zeker dat ik een freak ben” gaat herhaaldelijk door mijn hoofd wanneer ik door school loop. Het grappige is dan dat ik dit totaal niet heb wanneer ik bij vriendinnen ben, zo hebben ze mij eens verteld dat ik altijd de gene ben die overal schijt aan heeft, ja die gene die op school niks durft te doen heeft schijt aan heel de wereld. Ik voel mij namelijk heel snel ergens thuis en als ik dan naar een verjaardag ga is het meestal dat ik van te voren moest werken en dan ben ik helemaal kapot, in plaats van dat ik dan netjes blijft zitten ga ik languit op de bank liggen of als daar geen plaats is dan lig ik gewoon op de grond hahaha. Zie je het al voor je?

Maar wat nou als dit niet meer kan? Je vriendinnen ken je van de middelbare school en na je examen gaat iedereen zijn eigen kant op. Je probeert elkaar zo vaak mogelijk te zien maar er vallen steeds een paar mensen weg. Kijk de eerste zag ik goed aankomen maar toen kwam die ene waar ik het meeste van alle mee had, ja ik wil geen vrienden meer zijn doei. Dat was het enige wat we te horen kregen. Toen kreeg ik meteen een bericht dat ze nog wel vrienden met mij wilde blijven. Daar was ik natuurlijk heel blij mee.

Je praat ooit nog eens via de app maar ziet elkaar niet of nauwelijks. Ik vroeg me naar mate de tijd steeds meer af wat deze vriendschap nog inhield en op een gegeven moment leek het net of ik met een vreemde sprak. Ik wilde er niet aan toegeven want ik zat net op havo en het was niet al te makkelijk doordat ik niet goed aansluiting vond en ik haar als steun gebruikte om erdoor te komen. Toen kwam die dag die ik, niet op deze dag zelf, zag aankomen. Laten we maar niet teveel in detail gaan maar ik wilde iets met vriendinnen doen en had haar ook willen uitnodigen, alleen kon dit dus niet omdat ze ruzie hadden. Ik had daarom speciaal voor haar een andere dag afgesproken en gingen we iets samen doen, zonder de rest. Het was wel gezellig maar ik had verwacht dat er wel iets van haar kant zou komen, maar toen dit niet gebeurde was ik er helemaal klaar mee. Ik heb haar sinds die dag haar niet meer gesproken.

En dat vind ik nou zo raar, hoe kan het nou dat je van zulke goede vrienden naar totale vreemdelingen gaat? We pasten echt heel goed bij elkaar want we waren eigenlijk twee totaal verschillende meisjes, die op een of andere manier heel goed bij elkaar passen. We hebben nooit ruzie gehad, we hadden juist dan samen ruzie met iemand anders hahaha. En hoe kan het dan nu dat ze van een van mijn beste vriendinnen naar een meisje is gegaan die ik nu niet meer terug zou herkennen.

Is er ooit een goede vriendschap van jullie gestrand?

Facebook Comments

Related Articles

5 comments

Anoniem 20 maart 2016 - 15:33

Je bent echt een loser lmao

Reply
Ilona 20 maart 2016 - 16:57

Nee jij bent stoer lekker anoniem ?

Reply
Thomas 21 maart 2016 - 07:16

sorry Ilona, ik had het verkeerd gelezen… deze was niet op jou bedoeld maar op die anoniemen kleuter, als je echt lef hebt zet je je naam boven zo’n reactie. anders is t niet meer dan een loser die zichzelf weer n beetje beter probeert te voele door andere belachelijk te make

Reply
Diegene waar deze post over gaat 19 maart 2016 - 15:01

beste Noortje,

Het doed mij pijn om deze blog te lezen. Ik weet dat deze blog over mij gaat, en ik weet dat wij elkaar de laatste tijd weinig gesproken hebben. Maar voor mij gevoel zijn wij altijd beste vriendinnen gebleven, er is niemand die jou plaats heeft ingenomen. wegens omstandigheden die ik je best wil vertellen heb ik de laatste tijd weinig contact met jou gehad, en heb ik zelf nooit contact met jou opgenomen. Maar ik heb er altijd open voor gestaan… en jij hebt ook nooit contact met mij opgenomen.Ik vind het ook niet nodig om dit zo via een blogpost te vermelden, als je er mee zit waarom app je het mij dan niet gewoon…? Daarom voel ik mij ook best gekwetst na bijvoorbeeld het lezen van “ja ik wil geen vrienden meer zijn doei”, zo is het niet gegaan en dat weet jij ook. Ik vind het ook heel jammer dat je letterlijk zegt dat je er klaar mee bent. Soms maken mensen periodes mee in hun leven die minder makelijk gaan dan ze eigenlijk horen te gaan, en daarom heb ik zoiezo minder contact gehad met mensen om mij heen. Misschien is dat de reden dat ik geen contact met jou heb gehad. Denk daar eens over na.

Reply
Pia 19 maart 2016 - 11:08

Herkenbaar Noortje, soms is de vriendschap over. Dat doet pijn… Ik weet dat uit ervaring. Ik heb het al drie keer meegemaakt ?. Het hoort er gewoon bij. Je groeit uit elkaar. Maar je bouwt ook weer nieuwe vriendschappen op. Dat is het mooie. Ga daarvoor. Last nieuwe mensen toe in je leven. Je bent een enorme lieverd met een goed hart. Mensen weten wat ze aan je hebben. Topkwaliteit.
Sushi eten samen staat nog steeds hoor!

Reply

Leave a Comment