Home Persoonlijk Lieve Noor hoe staat het ervoor? #5 | Holi festival en sneeuw tot mijn bil

Lieve Noor hoe staat het ervoor? #5 | Holi festival en sneeuw tot mijn bil

by It's a nory story
2621 views

‘Lieve Noor, hoe staat het ervoor?’, is een zin die mijn ouders vaak gebruikte als ik ergens mee bezig was. Ik kan mij zo niet goed herinneren waarvoor ze het gebruikte. Volgens mij vooral als ik huiswerk aan het maken was. Of als ze gewoon wilde vragen hoe het met mij gaat. Aangezien ik nu niet meer door Waalre loop voor een lange tijd wordt het vaak aan mijn moeder gevraagd hoe het nu eigenlijk met mij gaat. Maar ik kan het net zo goed ook zelf vertellen!

Holi festival

Het festival met de vele kleuren, Holi. Ik wilde stiekem al vele jaren dit festival meemaken maar ik durfde nooit te gaan. Tot vorige week zaterdag want toen was ik samen met een groep au pair vrienden naar een Holi festival geweest.

En daar ging ik, met mijn verwesterd hoofd, naartoe met de gedachte dat het een super groot terrein zou zijn met honderden amerikanen die, terwijl ze bier drinken, dansen op muziek en kleuren poeder naar elkaar gooien. Dit was het dus totáál niet want, en dat wist ik dan wel met mijn verwesterd hoofd, het Holi festival is een Hindoestaans feest waar mensen vieren dat de lente is begonnen. Er waren dus veel Hindoestaanse mensen aanwezig, geen drank, Hindoestaans eten (waar mijn vader erg jaloers over was toen ik hem een foto stuurde) en Hindoestaanse muziek.

Met eerlijkheid kan ik toch wel zeggen dat ik in het begin er een hard hoofd in had, maar naar mate de tijd verstreek werd het veel gezelliger, hebben we op Hindoestaanse muziek gedanst (wat veel intensiever is dan ik had gedacht) en heel veel kleuren in de lucht gegooid.

Aan het eind van de dag, toen ik thuis onder de douche stond, kwam al het paars dat in mijn haar zat eruit. Nou ja, dat dacht ik want toen ik later in de spiegel keek zag ik dat op mijn haargrens nog allemaal paars spul zat. Ik had geen zin meer om weer onder de douche te stappen dus ik heb uiteindelijk bijna een week rondgelopen met paars haar…

Met mijn bil in de sneeuw

tot mijn bil in de sneeuw Holi festival

Eerder vorige week heb ik bij Ikbenopreis.nl een artikel geschreven over hoe zwaar deze trip naar de ice caves was. Het zou een 2.2 miles (dat is ongeveer 3.5 kilometer) hike moeten zijn geweest, maar door slechte voorbereiding. Nou ja, geen voorbereiding. Heeft de tocht, die ineens 4.7 miles (7.5 kilometer) was, meer dan vier uur geduurd.

Het begon toen Eva en ik naar de hike reden en 2.5 miles voordat we bij de parkeerplaats kwamen moesten we stoppen omdat de weg met sneeuw bedekt was. Dus daar gingen we, twee meiden met jeans en sneakers, de sneeuw in. Niet realiserend dat we ruim vier uur later pas terug zouden komen. Gelukkig hadden we allebei een groot gevoel voor humor dus hebben we veel gelachen.

Foto: Norystory

Dit was het uiteindelijke beeld. Dat was natuurlijk ontzettend mooi, maar uiteindelijk hebben we geen ice caves kunnen zien. Onze tenen waren bevroren, ik heb drie keer een paniek aanval gehad omdat ik tot mijn bil in de sneeuw zat en ik er niet meer uit kwam. Een klassiek verhaal waar je dood had kunnen gevonden worden, of dat je werd gegeten door een beer. En ja, daar hebben we het heel veel over gehad in de vier uur dat we rondliepen.

Een hoop gebeurd afgelopen week en nog veel meer te gebeuren in de maand April. Leuke dingen, maar ook moeilijke momenten waarbij ik wil nadenken wat ik wil doen maar eigenlijk ook wil vergeten. Verder ga ik naar Chicago, doe ik een instagram take over, en heb ik rustige weekends waarbij ik waarschijnlijk heel de dag in de zon ga liggen.

Facebook Comments

Related Articles