Home Recepten Jacket potato with spicy chicken | Recept

Jacket potato with spicy chicken | Recept

by It's a nory story
jacket potato

Jacket potato is eigenlijk een gevulde gepofte aardappel. Ik at deze voor het eerst in Schotland bij Beehive Inn. Hij was pittig en gevuld met kip. “Super lekker en volgens mij heel makkelijk om zelf te maken”, dacht ik. Daarom besloot ik zelf een poging te doen om een jacket potato te maken.

Ga er maar even klaar voor zitten, want je hebt wel wat tijd nodig om deze schatjes in elkaar te flansen. De aardappelen moeten namelijk minstens een uur in de oven.

Wat heb je nodig voor 4 personen:
  • 4 grote aardappelen
  • 2 kipfilets
  • 1 rode uit
  • 1 paprika (pak rood of groen voor de kleur)
  • 1 klein blikje crispy mais
  • 1 flesje kookroom
  • 1 zakje geraspte mozzerella
  • 1 zakje geraspte parmezaanse kaas
  • olijfolie
  • beetje maizena
  • garam masala
  • gemalen komijnzaad
  • kurkuma
  • chilipoeder
  • harissa
  • peper en zout
Hoe maakte da ding?

Je verwarmt de oven voor op 180 graden. Maak de aardappelen schoon en prik een keer of 8 met een vork in de piepers. Als je dit niet doet mag je na een tijdje ontplofte aardappel uit je oven schrapen. Smeer de aardappelen in met olijfolie en strooi er wat zout over. Stop de aardappelen daarna in een ovenschaal in de oven en zet hem er minstens 1 uur in de oven. Hoe langer je hem in de oven zet, hoe krokanter de buitenkant wordt.

Nu heb je een tijdje voor jezelf: ga even een aflevering kijken van je favoriete serie kijken, ga stofzuigen of bereid alvast je kip en groenten voor. Snijd de kip in kleine stukjes (heel klein want het moet tussen de aardappel passen). strooi over de kip de garam masala, kurkuma, komijnzaad, peper, zout en chilipoeder. Ik doe dit altijd op gevoel, maar als je dat moeilijk vindt, houd dan één theelepel chilipoeder, peper, zout en eetlepel van de rest aan. Meng alles door elkaar en zet de kip weer terug in de koelkast.

Groenten

Snijd de paprika in kleine stukjes, kleiner dan je normaal gewend bent, en snijd de rode uit in halve ringen. Stop de uit, paprika en de mais in een zak en leg deze ook in de koelkast. Een voorbereid mens hoeft later minder te doen!

Kip

Wanneer je aardappelen klaar zijn kan je beginnen met het bakken van de kip tot hij goudbruin is. Voeg daarna de groenten toe en bak deze nog 2 minuten. Hierna giet je de kookroom en twee theelepels harissa bij het mengsel. Voeg steeds een klein beetje maizena toe, te veel tegelijkertijd gaat namelijk korrelen en dat is vies. Stop met toevoegen wanneer je de gewenste dikte hebt, dat is bij mij wanneer het heel langzaam van je lepel afdruipt.

Vullen

Verwarm de oven weer voor op 180 graden. Snijd voorzichtig een groot kruis in de aardappelen zodat ze open gaan staan. Niet helemaal tot de bodem snijden want dan heb je vier losse stukken aardappel. Stop het kip mengsel voorzichtig ‘in’ de aardappel. Meng wat geraspte mozzarella en parmezaanse kaas door elkaar en strooi dit over de aardappelen heen. Stop de aardappelen daarna nog 5 – 10 minuten in de oven op 180 graden. Wanneer de kaas goudbruin is ben je klaar.

TADAAA daar is je eigen gemaakte Jacket potato! Het is een hele hap dus je hoeft er niet veel, of niks, bij te maken. Ik vind hem zelf zeker voor herhaling vatbaar en ik ga binnenkort zeker nieuwe variaties proberen.

Welke variatie van de Jacket potato willen jullie graag zien?

Facebook Comments

Related Articles

Leave a Comment