Home Persoonlijk Het nieuwe merk Johnny Doodle fudge en chocolade uitproberen

Het nieuwe merk Johnny Doodle fudge en chocolade uitproberen

by It's a nory story
Johnny Doodle

Foto: It’s a Nory Story

Een van de voordelen aan werken bij de Kruidvat is dat je de folder van de aankomende week al kan zien. Ik kwam er zo achter dat er een nieuw merk op de markt kwam! Johnny Doodle! Je hebt twee verschillende dingen; fudge en chocolade, maar je hebt van deze fudge drie verschillende smaken en van de chocolade zelfs zes! Ik heb de drie fudge smaken en nog twee chocolade smaken gekocht die ik nog nooit had geproefd. De chocoalde is echter niet te koop bij de Kruidvat maar gelukkig wel bij de Albert Heijn. Vandaag zal ik deze smaken eens grondig doornemen en jullie zo goed mogelijk proberen te laten weten of ze lekker zijn.

2016-04-16 21.46.09

Foto: It’s a Nory Story

Laten we beginnen met de chocolade. Ik heb deze twee repen gekocht; Milk Amaretti en White Speculoos. Je hebt nog andere smaken zoals Karamel met zeezout maar omdat ik deze smaak al ken van de Tony Chocolonly chocolade heb ik deze niet gekozen. De Milk Amaretti sprak mij meteen aan omdat ik dacht dat er amaretto stond hahaha. Toen ik uiteindelijk thuis kwam en zag dat er Amaretti stond moest ik wel even lachen. Even voor de mensen, net als ik, die niet weten wat Amaretti is; het is een andere naam voor een bitterkoekje. De melk chocolade is heel lekker en de bitterkoekjes geven een goed evenwicht aan de zoetigheid waardoor je makkelijk door kan blijven eten, ik weet alleen niet of ik dit nou positief of negatief moet inzien… Deze reep kan je voor €2.69 bij de Albert Heijn kopen.

IMG_0109

Foto: It’s a Nory Story

White chocolat specula’s

Dan gaan we naar de White Speculoos. De naam verklapt het eigenlijk wel; het is witte chocolade met speculoos. Ik dacht eerst dat de stukjes speculoos door de witte chocolade zou zitten maar, zoals je op de foto al kan zien, is dit niet het geval. Het is gewoon een witte reep chocolade met aan de onderkant speculoos. Misschien is dit wel expres gedaan want zo werkt de smaak ook; je proeft als eerst de witte chocolade en pas op het einde komt de speculoos naar boven waardoor je een zachte speculoos smaak in je mond houd zodra je de chocolade op hebt. Ik vind deze chocolade wel lekker maar ik ben niet heel erg fan van witte chocolade dus ik denk dat ik deze niet vaak zal kopen, alleen als ik echt behoefte heb aan witte chocolade. Deze reep kan je voor €2.69 bij de Albert Heijn kopen.

2016-04-16 21.46.24

Foto: It’s a Nory Story

Drie totaal verschillende fudges

Dan gaan we verder naar de Fudge. Deze drie soorten zijn er; Rum & Raisins, Salty Caramel en Vanille. Ik ben echt zo’n persoon die eens in de zoveel tijd fudge eet, ik vind het namelijk meestal te zoet en ik haat dat plakkerige gevoel aan mijn tanden wanneer ik in een stukje fudge bijt. Op dit moment heb ik dat niet heel erg dus dat geeft mij de mogelijkheid om deze drie nieuwe fudge smaken eens te gaan proeven. De zakken waar ze in zitten vind ik heel creatief, het is namelijk niet zo standaard en hierdoor zal het ook meer opvallen in de winkel, slim gedaan! De sluiting van de zak is ook heel fijn aangezien dit zo’n zip-sluiting is waardoor je hem steeds opnieuw open en dicht kan doen. Zo hoef je niet alles in één keer op te eten.

IMG_0093

Foto: It’s a Nory Story

De vanille fudge is niet heel erg speciaal, het is eigenlijk de standaardsmaak van fudge dus ik neem aan dat hier geen verdere uitleg voor nodig is. Deze vind ik dan ook de minst leuke van allemaal maarja, er moet toch ook normaal tussen zitten wil de rest speciaal lijken.

IMG_0103

Foto: It’s a Nory Story

De tweede soort fudge die ik had geproefd was de ‘Salty Caramel’. Ik kreeg meteen een dikke karamel walm over mij heen toen ik de zak opende, hemels! Het is, zoals eigenlijk elke fudge, mier zoet maar door de zout zwakt dit een beetje af waardoor je makkelijker door kan eten. Wat ik wel altijd zo’n nadeel vind van zout in chocolade of fudge is dat ik altijd de gene ben die dan ineens een grotere brok zout in haar keel krijgt waardoor mijn mond helemaal vertrekt, net zoals wanneer je een napoleon eet en je bij dat zure middenstuk komt. Heel lekker maar niet wanneer je een brok zout in je mond krijgt.

IMG_0097

Foto: It’s a Nory Story

En dan zijn we al weer bij de laatste variant gekomen; de ‘Rum & Raisins’. Zoals de naam al zegt zit hier rum en rozijnen in… duh! Bij deze kreeg ik ook weer een geur walm over mij heen toen ik de zak opende. De geur van rum. Ik heb gekeken en ik kon nergens vinden dat er ook daadwerkelijk alcohol in zit. Alleen smaakstoffen in die voor de smaak van de rum zorgen. Er zitten ook echte stukken rozijn in waardoor de fudge er niet meer zo standaard uitziet. Ze smaken heel goed en ik zou deze dan ook echt aanraden om eens een keertje te proberen.

Al deze varianten fudge kan je voor €0.99 per stuk bij de Kruidvat kopen.

Dat was het dan al weer! Mijn favoriete chocolade is ‘Milk Amaretti’ en mijn favoriete fudge is by far de ‘Rum & Raisins’. Ik ben wel erg benieuwd welke fudge en chocolade jullie het lekkerste vinden. Laat in je reactie weten welke smaak jij eens wil proberen en waarom je voor die smaak heb gekozen!

Facebook Comments

Related Articles

2 comments

Pia 1 mei 2016 - 12:19

Tja, ik zou graag mee willen doen Noortje maar ik doe aan de lijn. Ben me in Dublin al te buiten gegaan aan ‘The full breakfast’ en Salt and Vinegar chips, dus…..jammer. Maar heb genoten van jouw stukje

Reply
Desiree 1 mei 2016 - 11:36

?

Reply

Leave a Comment