Home Persoonlijk Wisten jullie dat ik kan jongleren?

Wisten jullie dat ik kan jongleren?

by It's a nory story
1946 views

Foto: Flickr

Wisten jullie al dat ik kan jongleren? Met twee ballen wel te verstaan. Hoe ik dit heb geleerd? Van de buurman van mijn opa en oma. Maar nu er een derde bal naar mijn op wordt gegooid raak ik in paniek. Waarom heb ik nooit leren jongleren met drie ballen? Waarom vond ik twee genoeg? Net nu ik die kennis nodig had voor een bal extra…

Mijn opa en oma hebben altijd in zo’n typische straat geleefd. volgens mij hadden alle buren al kleinkinderen, ze zaten met mooi weer allemaal buiten en er was voor mijn gevoel nooit gerotzooi. Ze hadden ook een heel lieve buurman, die kon jongleren. Hoe ik er steeds bij kwam om naar hem toe te gaan en te leren jongleren weet ik eigenlijk niet. Volgens mij zag ik ooit ballen over de heg vliegen en ging kijken wat dat allemaal was.

Hij had van die speciale balletjes; van die zachte die licht waren, maar net zwaar genoeg zodat ze niet met de lucht mee bewogen. Het was een rood, geel en blauwe bal. Geel was nooit mijn kleur dus begon ik met rood en blauw. Jongleren, kaatsen, allemaal oud-Hollandse spelletjes die je met jongleerballen kon doen kwamen voorbij.

Ik ben nooit verder gekomen dan gooien met twee ballen. Ik had op een gegeven moment geen zin meer om te oefenen en ik zag het nut niet van drie ballen. Dat nut zie ik nu wel. Ik jongleer al jaren met twee ballen en hield dit goed vol. Nu werd er een tijdje geleden een derde bal opgegooid en merk ik dat ik het niet omhoog houdt. Het is moeilijker. Ik had moeten oefenen. Ik had wel door moeten gaan toen het moeilijk werd en niet moeten schuilen voor wat kwam. Maar daar heb ik nu niks aan. Ik sta hier nu met twee ballen en een derde op de grond. Die moet ook in de lucht, ik ben alleen nog aan het uitzoeken hoe ik dat ga doen.

Facebook Comments

Related Articles

Leave a Comment