Home Uncategorized Kha borrelplank binnen 5 minuten op tafel

Kha borrelplank binnen 5 minuten op tafel

by It's a nory story
4951 views
kha borrelplankje

Kha borrelplankje Foto: Nory Story

Met een dieet denk je niet meteen aan borrelen. Nee, je moet goed opletten wat je eet en je mag niet genieten. Dat gevoel krijg ik tenminste als ik aan een dieet denk. Maar waarom zou je niet mogen borrelen? Ja, je kan geen bittergarnituur aanzetten of chips pakken. Maar er zijn genoeg alternatieven om toch een makkelijke kha borrelplank in elkaar te zetten.

Je kan je borrelplank zo makkelijk of moeilijk maken als je zelf wil. Ik wilde deze zo makkelijk mogelijk maken zodat je op een simpele avond, zelfs op een doordeweekse dag, binnen vijf minuten iets moois op tafel kan zetten. Het zijn dingen die je meestal in huis hebt, of waar je weinig moeite voor hoeft te doen.

Dit is wat er op mijn kha borrelplank ligt

  • 4 schijfjes komkommer door de helft gesneden
  • Stukjes wortel
  • 4 schijfjes gelderse worst van de Lidl door de helft gesneden – ± 2 khd
  • Blokjes Fenegriek kaas van de Jumbo – 0 khd
  • Serranoham gevuld met roomkaas van de Jumbo – heel bakje 1.1 khd
  • Belgische mayonaise – 0,5 khd per 100 gram
  • Gevulde eieren (1 heel ei – 2 halve) – 0,5 khd

De kha gevulde eieren

Je kookt het aantal eieren dat je nodig hebt. Laat het afkoelen. Haal de schil eraf en snijd hem in de lengte doormidden. haal het eigeel er voorzichtig uit. Doe deze in een klein schaaltje, hoeft niet heel groot te zijn.

Voeg voor het bereiden van 1 gevulde ei (dat is dus 1 ei dat uiteindelijk twee halve eieren worden) een beetje Belgische mayonaise toe, begin met een lepel en mocht dat niet genoeg zijn steeds een beetje meer. Voeg hierbij een halve theelepel oregano en chilipoeder en een klein beetje sambal voor de pittigheid toe. Prak het eigeel en meng alles door elkaar. Stop daarna voorzichtig het eigeelmengsel met een lepel terug in het gekookte ei. En voilà, daar is je gevulde kha ei.

Dit is mijn kha makkelijke borrelplank. Wat hebben jullie altijd op je borrelplank liggen?

Heb je je al aangemeld voor de maandelijkse nieuwsbrief?

Facebook Comments

Related Articles