Home Uncategorized KHA broodje knakworst | Recepten

KHA broodje knakworst | Recepten

by It's a nory story
12545 views

Foto: It’s a Nory Story

Week 3 van mijn koolhydraatarm dieet en ik deel vandaag weer even een receptje. Zoals je in de titel al las gaat het over een broodje knakworst. Ik mag echter geen brood hebben dus is hij niet zoals je gewend bent, maar zeker wel zo lekker.

Omdat je dus geen brood mag eten vind ik het soms wel eens moeilijk om mijn lunch kiezen. Ik heb twee weken lang sla gegeten, maar na zo’n tijd ben je er ook wel een beetje klaar mee. Ik moest iets anders hebben dan dat konijnenvoer. Iets makkelijks maar ook lekker en vullend. Geen yoghurt want dat eet ik elke ochtend al. Toen kwam ik dit recept tegen op mijn usb-stick en ik kwam er zo achter dat je gewoon knakworst mag hebben. Ik ging meteen aan de slag en het resultaat is geweldig!

Foto: It’s a Nory Story

Wat heb je allemaal nodig:

voor 10 stuks. Ja, zoveel moet je maken want anders sta je ’s avonds weer in de keuken.

  • amandelmeel  – 100 gram
  • eieren – 5 stuks
  • roomkaas – 5 eetlepels
  • bakpoeder – half zakje
  • zout
  • oregano – eetlepel
  • roomboter, gesmolten – 100 gram
  • geraspte kaas – zoveel als je wil
  • knakworsten – 5 stuks

Foto: It’s a Nory Story

en hoe maken we dit?

Nou heel simpel. Je zet eerst de oven op 160 graden. Stop alle ingrediënten, met uitzondering van de knakworstjes, in een kom en meng alles door elkaar tot een glad beslag. Bekleed de ovenschaal met bakpapier, want als je hem invet blijft het als nog plakken. Heel raar. Giet het beslag in de ovenschaal, op het bakpapier. Snijd de knakworstjes in de lengte door en leg deze op het beslag. De worstjes zullen dadelijk verdwijnen omdat het beslag nog gaat rijzen. Strooi kaas over de worstjes heen want dat is gewoon lekker. Stop ze dan ongeveer 20 minuten in de oven, tot ze een beetje bruin zijn geworden. Laat ze dan nog afkoelen want anders breken ze meteen.

Dan kan je ze eten! Het lijkt net een broodje knakworst en er zit super veel smaak aan. Het is makkelijk te maken en geen straf om te eten als je (g)een koolhydraatarm dieet volgt.

Meer zin in kha gehaktballetjes? klik dan hier.

Heb je je al aangemeld voor de maandelijkse nieuwsbrief?

Facebook Comments

Related Articles

1 comment

Tessa | Daily Inception 29 mei 2017 - 13:04

Ziet er lekker uit, Noortje!

Reply

Leave a Comment