Home Uncategorized Gezonde kha cranberry monchoutaart met Griekse yoghurt

Gezonde kha cranberry monchoutaart met Griekse yoghurt

by It's a nory story
3497 views
gezonde monchoutaart

De gezonde monchoutaart Foto: Norystory.nl

Een taart die je kan eten als ontbijt en waar je je niet schuldig over hoeft te voelen. Een koolhydraatarme cranberry monchoutaart is de perfecte oplossing. Op zondag sta je in de keuken en je kan de rest van de week genieten van de taart. 

Wat heb je nodig voor de bodem

 • 100 gram amandelmeel
 • 100 gram kokosmeel
 • 4 el citroensap (hoeft niet perse verse citroen te zijn, ik gebruik altijd geconcentreerde)
 • 2 el zoetstof
 • 4 eieren
 • 2 tl bakpoeder

Wat heb je nodig voor de vulling

 • 400 gram Griekse yoghurt
 • 250 gram mascarpone
 • 1 doosje bevroren cranberry’s
 • 2 gelatineblaadjes
 • zoetstof naar smaak

Hoe maken we deze taart?

bodem

Pak een taartvorm van 20 centimeter. Bekleed deze met bakpapier, zowel op de bodem als aan de zijkant. Meng de amandelmeel, kokosmeel, en bakpoeder door elkaar. Wanneer alle droge ingrediënten goed gemengd zijn voeg je de citroensap, eieren en zoetstof toe. Meng dit alles weer goed door elkaar tot je een geheel krijgt. Het zal geen mooie bal worden, maar als alles goed blijft plakken is het goed.

Bekleed bodem van de taartvorm en druk alles goed aan. Zet de taart in de magnetron voor 1 minuut op 900 watt. Als er nog geen stukken wit en hard zijn geworden is het goed, want dat moet je niet hebben. Zet de taartvorm nog eens voor 30 seconden in de magnetron op 900 watt. laat daarna de taart rusten en begin je aan de vulling.

Vulling

Pak een pannetje en stop daar alle cranberry’s + twee lepels water in. Laat de berries koken tot je ze goed kan prakken. Als dit gelukt is zeef je het sap onder een bakje uit. Zowel de sap als de geprakte berries heb je nog nodig. Meng de yoghurt, mascarpone en de sap van de berrie door elkaar. Proef het mengsel en voeg naar smaak zoetstof toe.

Laat een gelatineblaadje weken in koud water. Laat ondertussen een pannetje met twee lepels water warm worden en voeg het week geworden gelatineblaadje toe. Blijf roeren tot de gelatine ‘water’ is geworden. Voeg daarna het gelatinewater toe aan het yoghurt mengsel, meng dit goed door elkaar en giet het daarna in de taartvorm. Laat het opstijven in de koelkast.

bovenste laag

In principe is de cranberry monchoutaart nu af, maar je kan hem nog over de top maken met een cranberry laagje. Dan moet je nog eens 100 gram cranberry’s hebben. Deze verwarm je weer met 3 eetlepels water en een klein beetje zoetstof. Week een blaadje gelatine in koud water en voeg deze later ook toe aan de cranberry’s. Prak alles goed door elkaar en smeer dit voorzichtig uit over het yoghurtmengsel. Laat het daarna weer opstijven en dan ben je good to go.

Wat vind ik zelf van de cranberry monchoutaart?

Zowel de yoghurt-mascarponelaag als de bovenste cranberrylaag vind ik heel lekker. Het zoete midden en de zure bovenlaag geven goed evenwicht aan elkaar. De bodem vind ik een ander verhaal. Ik ben nu niet echt heel erg fan van amandelmeel, en sommige stukken bodem waren heel dik waardoor de smaak niet heel lekker werd. Maar als ik hem de volgende keer maak dan zal ik maar één ding veranderen: de amandelmeelbodem maak ik een stuk dunner.

Maandelijks recepten ontvangen? Meld je hieronder aan!

Facebook Comments

Related Articles