Home ReceptenKoolhydraatarm [:nl]Kha kipnuggets van amandelmeel of crisp bread crackers[:en]Lowcarb chickennuggets made from lowcarb crackers[:]

[:nl]Kha kipnuggets van amandelmeel of crisp bread crackers[:en]Lowcarb chickennuggets made from lowcarb crackers[:]

by It's a nory story
kha kipnugget

[:nl]

kha kipnugget

Bron: It’s a Nory Story

Ben je nog goed op weg met je koolhydraat arm dieet? Of ben je, net als ik, een beetje mee gestopt maar wil je wel zo nu en dan ongezond maar toch gezond eten? Vandaag heb ik koolhydraat arme kipnuggets gemaakt. Met twee verschillende korsten wel te verstaan. Want niet iedereen vindt de amandelmeel die in veel recepten gebruikt worden lekker. 

Het recept is erg makkelijk en het is ook leuk om dit samen met je kinderen te maken. Deze kha kipnuggets zijn een goed alternatief dan de échte versie, lekker bij de groente friet of gewoon om zo tussen de middag te eten. Aangezien er veel mensen die het kha dieet (levensstijl) volgen ook alles tellen heb ik onderaan het artikel de voedingswaarden voor elke soort kipnugget gezet.

Dit heb je nodig voor 14 kha kipnuggets met amandelmeel

  • 300 gram kipfilet
  • 1 ei
  • 100 gram amandelmeel
  • Kipkruiden
  • Olijfolie
  • Wokpan

Dit heb je nodig voor 14 kha kipnuggets met lowcarb crackers

Zo maak je de kipnuggets

Snijd de kip in veertien stukken. Breek het ei in een bakje en kluts het los. Stop in een ander bakje de amandelmeel. Mocht je de versie met de crispbread crackers pakken dan moet je deze eerst even fijn stampen of in de keukenmachine malen zodat je kleine stukken hebt. Je kan zelf beslissen hoe klein je de stukken wil hebben.

Kruid de kip met kip kruiden. Het zou ook zonder kunnen maar dan zit er vrij weinig smaak aan. Laat ondertussen de olijfolie rustig warm worden in de wokpan. Zorg dat er zeker een dik laagje olijfolie inzit zodat de kipnuggets worden gefrituurd.

Als je de kip hebt gekruid dompel je hem onder in het ei en daarna in de amandelmeel/crispbread. Laat hem een paar seconde liggen en dan herhaal je het nog eens zodat je een goede laag om de kip hebt zitten. Alles tot en met hier zou je met je kinderen kunnen doen. De kip daadwerkelijk frituren moet je echt zelf doen want de olijfolie kan spetteren.

Frituur de kipnugget tot hij bruin is en dan kan je hem even laten uitdruipen op een stukje keukenpapier. Daarna doe je er een dipsaus bij en dan kan je smikkelen.Ik heb voor Belgische mayonaise gekozen omdat ik nog niet aan mijn vetten van die dag kwam.

Voedingswaarden per kipnugget

Amandelmeel kipnugget: 3,95 gram eiwitten, 0,74 gram kh, 11,84 gram vet

Cripsbread kipnugget: 3,08 gram eiwitten, 0,86 gram kh, 8,25 gram vet[:en]

kha kipnugget

Bron: It’s a Nory Story

[:]

Facebook Comments

Related Articles