Home Uncategorized Kha supermakkelijke kip en bacon rolletjes

Kha supermakkelijke kip en bacon rolletjes

by It's a nory story
1520 views
Kip en bacon rolletjes

Foto: It’s a Nory Story

Ik kijk altijd filmpjes van de recepten want het zijn net van die kleine dingetjes die de smaak iets beter maken of die weer een leuke twist geeft aan je eentonige avondeten. Deze keer heb ik gekozen voor vlees. Het is een in bacon opgerolde kipfilet met roomkaas en basilicum. Super makkelijk, snel gemaakt en het helpt ook als een soort therapie; je mag namelijk je frustraties van die dag uitslaan op de kip.

Dit is wat je allemaal nodig hebt voor een portie van 4 personen:

  • 4 kipfilets
  • 1 groot pak ontbijtspek in reepjes
  • 1 bakje roomkaas
  • verse basilicum
  • olijfolie

Keukengerei:

  • vleeshamer
  • huishoudfolie
  • mes of lepel
  • ovenschaal

Je begint met de oven voor te verwarmen op 220 graden. Wanneer je dit hebt gedaan pak je de kipfilets, huishoudfolie en de vleeshamer. Scheur een stuk van de folie af en leg deze op je keukenblok. Leg de kip op de folie, ongeveer in het midden, en sla dan de folie die niet aan de kip zit losjes over de kip heen. Nu komt het leukste gedeelte; sla met de vleeshamer de kip plat. Je mag natuurlijk zelf weten hoe plat je de kip wilt hebben maar je moet er wel voor zorgen dat hij sowieso platter is dan hoe je hem hebt gekocht. Mocht je nou, net als ik, geen vleeshamer hebben, kan je ook een groot koksmes pakken of een rubberen hamer van je vader, de kip wordt namelijk toch niet vies want er ligt folie tussen de hamer en je kip.

Kip en bacon rolletjes

Foto: It’s a Nory Story

Wanneer je filets plat zijn leg je de kip in de lengte naar je toe. Smeer met een mes of lepel de kip in met roomkaas, scheur je de basilicum in kleine stukjes en verdeel je deze over de kip. Rol hierna de kip voorzichtig op tot een rolletje.Houd de kip in je ene hand en rol met je andere hand de ontbijtspek om je kip heen. Over het algemeen heb je 4 reepjes spek nodig voor 1 rolletje, maar dit kan natuurlijk verschillen als je een groter/kleiner stuk kip hebt.

Kip en bacon rolletjes

Foto: It’s a Nory Story

Vet de ovenschaal in met olijfolie en leg daar je kip/bacon rolletjes in. Stop ze in de voorverwarmde oven voor 45 minuten en dan kan je lekker smullen. Mocht je nou geen zin hebben om hiernaast je aardappels te schillen en koken dan heb ik nog een goede tip. Stop de rolletjes voor 30 minuten in de oven, na 30 minuten haal je ze eruit en verdeel je een zakje voorgekookte aardappels over de schaal. Stop daarna de kip nog 15 minuten in de oven en dan zijn en vlees en aardappels tegelijk klaar! Een salade ernaast en je kan zo beginnen met eten.

Ik vond de kip/bacon rolletjes echt heel lekker want de kip bleef lekker sappig en de roomkaas overheerste niet heel erg. Het enige wat iets minder was was het feit dat de bacon wel heel erg zout was waardoor je wel heel veel dorst krijgt. Ik vind het dus ook een aanrader om een keertje te maken.

Lijkt de Kip/Bacon rolletjes jullie ook zo lekker?

Facebook Comments

Related Articles

Leave a Comment