Home Persoonlijk Ja joh, laat me maar schrikken! | Kroongetuige

Ja joh, laat me maar schrikken! | Kroongetuige

by It's a nory story
kroongetuige

kroongetuige

Ik heb nooit echt ‘Wie is de mol?’ gevolgd. Dit kwam omdat het mij nooit aantrok, en er meestal op dat moment een programma op tv was wat ik dan leuker vond. Het idee vond ik wel heel leuk: een groep mensen die allemaal opdrachten moeten doen waarvan één iemand de boel saboteert. Nu kwam er een tijdje geleden een reclame op RTL4 voorbij over een nieuwe ‘serie’ Kroongetuige. Een mix van serie en Wie is de mol wat mij wel aanstond.

Waar gaat dit programma over?

In het Zweedse plaatsje Öregrund is een moord gepleegd. Er wordt een jongen, bij zijn auto, in een schuur dood aangetroffen. Deze moord moet worden opgelost, en daar is het waar het element ‘Wie is de mol’ om de hoek komt kijken. Negen bekende Nederlands: Achmed Akkabi, Bram Moszkowicz, Marcel Musters, Esmée van Kampen, Tooske Ragas, Frits Wester, Fatima Moreira de Melo, Thijs Zeeman en Monica Geuze gaan als rechercheurs te werk om de moord op te lossen. Echter is één van deze negen BN’ers ‘de kroongetuige’. Hij of zij is een handlanger van de moordenaar. Tot nu toe zal je wel denken dat dit eigenlijk ‘Wie is de mol’ is in een ander jasje, maar er is toch nog een verschil. Heel het dorp is de locatie van de serie die zich daar afspeelt. Door het dorp lopen acteurs die ieder wel of niet iets met de moord te maken hebben. Na een opdracht of na de reclame zie je fragmenten die ons als publiek meer informatie geven dan de rechercheurs, die ondertussen de acteurs vragen stellen (met de veronderstelling dat het gewone inwoners zijn).

Aflevering 1

Ik wist niet wat mij stond te wachten. Je begon met de moord. Je zag wie er gedood werd, waar, met wat en door wie. De ‘door wie’ is nog een beetje vaag want je zag een iemand met een capuchon op en vertrekken met een scooter. Ik denk persoonlijk, aan het postuur te zien dat het een man is tussen de 20 en 30 jaar, hij had zwarte Nikes (die je misschien ergens in de fragmenten terug kan zien komende week) en vertrok op een witte scooter. De ochtend na de moord komen de rechercheurs het dorp binnen gereden. De overgang is heel mooi gemaakt want je gaat zo over van ‘de serie’ naar ‘het spel’.

In de eerste aflevering kregen de BN’ers twee opdrachten. De eerste opdracht was het vinden van clue’s. Er was namelijk twee weken eerder ook een moord gepleegd en ze denken dat er een verband te vinden is. Ze moesten drie gelijkenissen vinden en de plek van de vorige moord. Wanneer ze dit bij elkaar hadden gebracht binnen een uur kregen een een letter, die ze weer nodig zullen hebben voor de code in de aller laatste aflevering. Dit is echter niet gelukt en ze hadden dus niks. De tweede opdracht was het vinden van de scooter, het spreken van de getuige en de plek zoeken van de eigenaar van de schuur. Dit was ook weer mislukt waardoor ze nu twee letters missen voor de code.

Deze aflevering eindigde weer met een fragment voor ons als kijkers. Ik zal niet te veel verklappen wat er gebeurd, maar ik zal je wel waarschuwen met het feit dat ik 5 meter de lucht in schoot omdat ik dit niet aan zag komen. En volgens Twitter was ik niet de enige hahaha.

Wie is de kroongetuige?

Dit vind ik toch moeilijk om te bepalen. Ik ben al helemaal niet goed in dit soort spelletjes. Ik vond het heel moeilijk om te zien wie de boel saboteerde. Het was raar dat Fatima in de eerste opdracht alleen maar aan de telefoon zat zodat één team hun niet meer te pakken kreeg. Ondertussen zaten Tooske, Achmed en Bram bijna letterlijk boven op de sigaret (die een onderdeel was van de opdracht) maar ze zagen hem niet. Wat ik ook heel raar vond aan de eerste opdracht was dat Monica en Esmée de plaats delict van de vorige moord moesten vinden, ze hadden er een foto van in de krant, maar hadden deze niet mee genomen waardoor de een half uur hebben gereden maar niks gevonden kregen. Dat zag er wel uit als sabotage. Echter in de tweede opdracht gingen Frits en Bram naar de scooter opzoek maar ‘kregen deze niet gevonden’. Even serieus mannen, jullie zijn er letterlijk vijf keer langs af gereden en Bram hoefde zijn hoofd maar een paar centimeter verder te draaien en hij zag hem. Dat vond ik ook wel apart.

Dus voor nu ligt mijn vermoeden bij Esmée, Bram en Frits.
Wie denk jij dat de kroongetuige is?

Kroongetuige wordt elke zaterdagavond om 22.00u uitgezonden op RTL 4

Facebook Comments

Related Articles

Leave a Comment