Home Uncategorized Quesadilla’s gemaakt met left overs uit de koelkast

Quesadilla’s gemaakt met left overs uit de koelkast

by It's a nory story
1551 views
Quesadilla's

Foto: It’s a Nory Story

Vanochtend had ik mijn laatste toets voor de toetsweek. Ik ben best wel blij dat dit er nu weer opzit want het was allemaal best wel moeilijk en nu kan ik eindelijk weer een beetje rustig ademhalen want ik was best wel gestrest de afgelopen week. Ik vond dan ook wel dat het weer eens tijd werd om iets lekkers te gaan maken en toen ik in de Albert Heijn rondliep zag ik ineens een zakje met Quesadilla’s mix. Aangezien ik thuis nog groentes had liggen en je de Quesadilla’s moet vullen met groentes vond ik dit wel een mooie ‘left over snack’.

Quesadilla's

Foto: It’s a Nory Story

Wat heb je nodig?

Eigenlijk hoef je niet heel veel te kopen. Ik heb namelijk alleen de seasoning mix, tortilla’s en kaas gekocht. De rest had ik nog allemaal thuis liggen want het maakt namelijk niet uit met wat je het vult. Ik had nog wat champignons, mais, paprika en rode uit liggen dus die heb ik erin verwerkt.

Quesadilla's

Foto: It’s a Nory Story

Snijd als eerst alle groentes in kleine stukjes. Mocht je nou, net als ik, snel moeten huilen wanneer je uien snijd heb ik de perfect oplossing gevonden! Het klinkt heel raar maar je moet wat water in je mond doen, niet doorslikken, en dan de uien gaan snijden. De ui geeft namelijk een soort gas af wanneer je deze snijd en daardoor krijg je dus steeds traanogen. Wanneer je het water in je mond hebt zitten dan ‘vangt’ dat water al het ware de gassen op en hoef e niet te huilen. Het is de beste oplossing om niet te huilen als je uien snijd, maar ook weer niet heel gezellig wanneer je samen met iemand kookt hahaha

Wanneer je alles hebt gesneden bak je de groentes kort. Wanneer alles voor ongeveer 5 à 10 minuten hebt gebakken doen je de groentes in een kom en meng je het zakje seasoning mix doorheen. Laat dan de groentes even 5 minuten afkoelen.

Quesadilla's

Foto: It’s a Nory Story

Voeg daarna een deel van de kaas toe en meng dit weer door elkaar, zo blijven de tortilla’s namelijk dalijk aan elkaar plakken. Leg een tortilla in de pan, hoeft geen boter te gebruiken, en leg daar een deel van de groentes op. Ik heb dan daar bovenop nog wat extra kaas gedaan zodat het nog beter aan elkaar bleef zitten. Leg dan de andere tortilla erop. Voor de zekerheid heb ik een kleine deksel op de tortilla’s gelegd zodat ze goed op elkaar gedrukt worden en de kaas beter aan elkaar blijft plakken. Draai na 3 minuten de tortilla om zodat elke kant krokant wordt.

Quesadilla's

Foto: It’s a Nory Story

Haal daarna de Quesadilla uit de pan en snijd deze in 3 stukken. Dan ben je eigenlijk al klaar! Je kan de Quesadilla zo eten of met een sausje erbij zoals guacamole, salsa of knoflooksaus. Ze smaken echt super lekker en het is ook nog eens makkelijk om te maken! Ik ben benieuwd wat jullie ervan vinden dus ik zou zeggen: Ga de keuken in en maak deze lekkere snack!

 

Facebook Comments

Related Articles

1 comment

sjuul 21 januari 2016 - 21:14

En ja het is erg lekker ,mag je meer doen noortje

Reply

Leave a Comment