Home Uncategorized Less than €15,- meal: Bloemkool taco met pittige kipvulling

Less than €15,- meal: Bloemkool taco met pittige kipvulling

by It's a nory story
1138 views

Twee weken geleden had ik mezelf voor genomen om eens gezonder te gaan leven. Ik ben dan ook begonnen met het eet dieet van Sonja Bakker. Er staan echt super lekkere dingen in dus eigenlijk is het niet eens echt een straf om dit dieet te volgen. Aangezien er soms dingen bij zitten die ik echt niet lus, zoek ik soms naar een alternatief op internet. Vandaag eens een koolhydraat arm en less than €15,- recept: Bloemkool taco’s met pittige kipvulling!

2015-11-22 14.47.01

Foto: It’s a Nory Story

Dingen die je nodig hebt voor 4 porties:

  • middelgrote bloemkool
  • kip (600/700 gram)
  • 2 eieren
  • chili poeder (2 theelepels)
  • verschillende groentes naar smaak
  • Kaas
PicMonkey Collage

Foto: It’s a Nory Story

Stap 1

zorg dat je de bloemkool helemaal schoon maakt en alle blaadjes eraf haalt. Hak de bloemkool in kleine stukjes zodat deze in je keukenmachine past. Mocht je nou geen keukenmachine hebben kan je ook je blender of staafmixer gebruiken. Als je net als ik een klein keukenmachinetje hebt, stop dan steeds kleine beetjes bloemkool erin, daarna in een schaal en steeds herhalen tot je alles heb vermalen.

PicMonkey Collage 1

Foto: It’s a Nory Story

Stap 2

Als je alle bloemkool hebt vermalen stop je deze in een hitte bestendige schaal. De schaal met de bloemkool zet je 3 minuten in de magnetron. Roer na de 3 minuten even de bloemkool door elkaar en daarna weer 3 minuten in de magnetron. Als dit klaar is leg je een schone theedoek klaar, leg je de bloemkool in de theedoek en leg je de theedoek weer open in de schaal zodat de bloemkool kan afkoelen. Wanneer je bloemkool is afgekoeld knijp je zo hard mogelijk in de theedoek zodat het meeste water uit de bloemkool komt, zorg er natuurlijk wel voor dat je bloemkool niet uit de theedoek schiet. Wanneer je bijna al het water eruit hebt gehaald maar je de schaal schoon en droog en leg je de bloemkool, zonder theedoek, weer in de schaal.

2015-11-22 15.50.25

Foto: It’s a Nory Story

Stap 3

Als je al je bloemkool klaar hebt liggen in de schaal heb je al bijna je Taco’s. verwarm de oven voor op 200 graden. Voeg twee eieren en wat peper en zout toe aan de bloemkool en roer dit goed door elkaar tot een goed prutje. Wanneer dit gedaan is leg je bakpapier op je ovenschaal, of dat rek wat hier op de foto staat maar kom even niet bij de naam. Maak 4 grote ovalen of cirkels van de bloemkool. Zorg ervoor dat het ongeveer 5 cm dik is zodat hij niet snel kapot gaat wanneer je hem omdraait. Stop de bloemkool 10 minuten in de oven. Na deze tien minuten moet de bloemkool omgedraaid worden, ik vind het makkelijkste om weer een stuk bakpapier te pakken, deze erop te leggen en dan zo om te draaien. Dit verkleint de kans dat je taco’s shells kapot zullen gaan. Als dit goed is gelukt leg je de taco’s weer terug in de oven voor ongeveer 8 tot 10 minuten, ligt eraan hoe snel ze bruin worden.

PicMonkey 2

Foto: It’s a Nory Story

Stap 4

Wanneer je bloemkool in de oven zit kan je beginnen met het maken van je kipvulling. Het spreekt eigenlijk wel voor zich. Je snijd de kip en je groenten in kleine stukjes. Ik heb voor paprika, champignons, rode ui en tomaten gekozen. Je kan natuurlijk helemaal zelf weten hoe je het vult, crispy mais is bijvoorbeeld ook heel lekker om erdoor heen te doen. Pak een grote pan waar alles in kan en zet deze op het vuur. Doe er wat olijf olie in en wanneer de olie warm is bak je de kip. Voeg ook de chilipoeder erbij zodat deze goed in de kip kan trekken. Je kan er natuurlijk ook voor kiezen om je kip een soort van te marineren in de chilipoeder alleen moet je de kipblokjes dan wel een uurtje eerder maken zodat het er goed intrekt. Als je kip bijna klaar is voeg je de groenten toe en wacht je tot alles naar wens klaar is.

Stap 5

2015-11-22 17.12.37

Foto: It’s a Nory Story

Wanneer je bloemkool en kipvulling klaar is kan je beginnen met het opdienen van je taco. Leg de bloemkool op een bord. Bedek de helft met de kipvulling en strooi daar wat kaas overheen. Klap de andere helft er voorzichtig overheen en zorg dat deze niet kapot gaat. Pak een prikkertje en prik deze dan door de taco heen want anders zal deze weer open gaan.

2015-11-22 17.23.17

Foto: It’s a Nory Story

En dan is je bloemkool taco met pittige kipvulling klaar! Het is een lekker, gezonde en low budget meal. De kip is niet heel pittig maar heeft net die pittige na smaak wat het wel heel lekker maakt. Door de kaas erbij te doen vormt het een geheel en de bloemkool is echt overheerlijk! Ik zou dus zeggen: echt een aanrader!

Facebook Comments

Related Articles

1 comment

Desiree de Vries 24 november 2015 - 17:34

Erg lekker ?

Reply

Leave a Comment