Home PersoonlijkLieve Noor hoe staat het ervoor? Lieve Noor, hoe staat het ervoor? #7 | mijn eerste maand aan de oostkust

Lieve Noor, hoe staat het ervoor? #7 | mijn eerste maand aan de oostkust

by It's a nory story

Iets langer dan een maand ben ik aan de oostkust van Amerika. Theoretisch gezien dan want ik ben met mijn hostfamily op vakantie geweest naar Californië en Utah. Lekker ironisch dat je na een lange vlucht van west naar oost weer van oost naar west gaat. Het heeft even op zich laten wachten maar hier is dan eindelijk weer een update: Lieve Noor, hoe staat het ervoor?

Lieve Noor, hoe is het au pair leven?

Mijn nieuwe gezin is in heel veel opzichten anders: de kinderen zijn ouder en de moeder is huismoeder. Dat houdt trouwens niet in dat ze niks doet want ze is super druk en wanneer de kinderen er niet zijn is ze altijd aan het bellen. Het is een heel andere manier van au pair zijn. Ik krijg heel veel vrijheid van mijn Hostmom en mag daardoor zelf bepalen wat ik met de kinderen wil doen of wat we die avond eten. Dat is me toch ook wel een ding hoor: elke avond eten klaar maken. Even shout out naar alle mensen die elke avond iets anders op tafel kan zetten.

Tussen mij en de kinderen zit het wel snor. Ze, vooral Ivy (9), zijn altijd heel erg blij als ze mij zien. Ze zijn mij soms nog aan het uittesten om te zien hoe ver te kunnen gaan. Dat werkt soms wel op mijn zenuwen maar ik houd mijn standpunten goed vast. In de maand dat ik hier ben geweest hebben we al heel veel leuke dingen gedaan. Zo zijn we naar het Museum of National History geweest, zijn we naar de Universal Studio’s geweest waar we allemaal onze Harry Potter dromen uit konden laten komen en hebben we een week gespendeerd in Park City, Utah. En dat allemaal in de eerste maand. Super gek.

Lieve Noor
Met een boterbier in onze hand kijken naar de Zweinstein lichtshow Foto: Nory Story

Lieve Noor, hoe gaat het met je?

Persoonlijk gaat het eigenlijk wel goed. Als ik mijn leven een cijfer zou moeten geven zit ik op een dikke 8 / lichte 9. Ik heb veel tijd om over mezelf na te denken. Wat soms ook wel moeilijk is want dan ga ik lopen piekeren of ik wel genoeg doe in mijn dag. Ik merk nog steeds dat ik het analoge tv kijken wel erg mis. In beide families heb ik geen analoge tv en kijken we alleen maar Netflix of Hulu. Dat betekent dus dat je expliciet een tv show moet kiezen en dan ook moet focussen want je wil er niks van missen. Dat is soms wel vervelend want Netflix is niet als een RTL of SBS6 waar je programma’s kan kijken als ‘ranking the stars’ of ‘Lingo’. Gelukkig heb ik wel een manier gevonden om Nederlandse shows terug te kijken dus ik kan wel mooi blijven mee lachen met Martien.

Een sociaal leven ligt voor mij op een laag pitje. Ik zit in een grote au pair groep, maar omdat het zo groot is zijn er veel mensen van één bepaald land en die zoeken elkaar op. Zo hebben we dus een groep met Duitsers, Brazilianen en Zuid-Afrikanen. En daar sta ik als enige Hollander dan tussen. Ik kan niet naar ze toelopen en zeggen: “Hallo, en nu gaat iedereen mooi Engels praten” want zo werkt dat niet. Ik heb twee of drie meiden waarmee ik soms wel praat. En dan heb ik nog Lotte, een Nederlandse meid die tegelijkertijd met mij naar Amerika vertrok en die in haar tweede jaar bij hetzelfde gezin bleef waardoor we nu 30 minuten van elkaar vandaan wonen. Mijn sociaal leven zal daarom ook niet heel groot zijn dit jaar, maar dat vind ik persoonlijk ook niet heel erg. Ik had namelijk al voor ogen om dit jaar te gebruiken om te zien wat ik wil bereiken als ik terug ben in Nederland en ik denk dat dit daarom ook wel een goed ding is dat ik niet een belachelijk groot sociaal leven heb.

Lieve Noor, hoe gaat het zakelijk?

Klinkt zo officieel ‘mijn zakelijk leven’. Dat hoort het ook eigenlijk ook al te zijn als je al vijf jaar een blog hebt, maar stiekem voelt het nog niet zo. Doordat ik niet zoveel hoef te werken als voorheen kan ik mij meer focussen op mijn zakelijk leven. Dit houdt in wat ik wil bereiken met mijn blog en wat ik wil doen met mijn toekomst. Wat voor journalist wil ik worden? Wil ik eigenlijk wel journalist worden? Zal ik beginnen met een boek schrijven? Allemaal vragen die mij bezig houden.

Als het gaat om mijn blog had ik laatst wel een groot schrik moment. Mijn blog was blijkbaar al een aantal dagen offline omdat de layout van mijn website niet meer bestond. Ik moest opzoek naar iets nieuws, zal je vast al wel zijn opgevallen, en ik heb het helemaal opnieuw moeten instellen. Ik ben nog lang niet klaar en ik weet dat er nog heel veel te doen is, maar een basis is in ieder geval gezet waardoor mensen weer gewoon op mijn blog kunnen kijken.

Verder ben ik ook bezig met een plan om samen te werken met mensen. Andere au pairs, mensen met recepten die ze willen delen, of mensen die een interessant leven hebben en daar met regelmaat over kunnen schrijven. Het idee is er, nu nog een opzet maken en verder uitwerken. Mochten je nou iemand weten die het leuk vindt om te schrijven maar die niet een heel eigen website wil opzetten, stuur mij dan een mailtje.

Facebook Comments

Related Articles