Home Persoonlijk Lieve Noor, hoe staat het ervoor? #2 | Personal

Lieve Noor, hoe staat het ervoor? #2 | Personal

by It's a nory story
1288 views
nieuwsredactie

nieuwsredactie

Dan zit je al weer op de helft van je eerste periode. Het tweede jaar journalistiek is nu toch echt begonnen. En hoe… De eerste periode is ook meteen stressvol. Er werd ons verteld dat mensen huilend op school zitten tijdens deze 11 weken. Welkom bij de nieuwsredactie…

Een voorbereiding op de stage, zo wordt er verteld. Elke dag om 9 uur beginnen en om 5 uur uit het gebouw lopen. Dat houdt dus in dat ik om 7 uur wakker ben en om half 7 ’s avonds weer thuis ben… Heel de dag door ben je bezig met artikelen maken. Om half 10 moet je een pitch houden met je nieuwsidee, en daar werk je dan de rest van de dag aan.

Je hebt 3 verschillende redacties: nieuws, life&style en sport. Ik heb ze nu alle drie al een keertje gehad en heb hieronder verschillende linken naar artikelen die ik tot nu toe online heb gezet.

Life & Style

Deze redactie gaat over museums, winkelopeningen, trends, muziek, boeken, films en ga zo maar door. Ik heb tot nu toe twee artikelen geschreven op deze redactie en op de eerste ben ik het trotst. Het is namelijk een video over de opening van de Hudson’s Bay, Hema en Costes. Ik ben heel blij met de manier hoe Elise (klasgenoot) en ik alles in elkaar hebben gezet.

Versterking op het Pieter Vreedeplein

Dit artikel gaat over een fietspaal die mee kan buigen. Het is niet een artikel waar ik heel blij mee ben want hij is niet top. Maar ik wil deze toch laten zien zodat ik er later op terug kan kijken en kan zien hoeveel ik (hopelijk) vooruit ben gegaan.

Wordt de nieuwe paal hufterproef?

Nieuws

Naar school zonder schoolboeken

Dit is tot nu toe mijn enige audiostuk. Ik vind het namelijk vreselijk om audio te maken. Het is te veel omschrijven, wat ik heel moeilijk vind, en luisteren naar je eigen stem. Dat vind ik ook niet heel fijn. Dit artikel gaat over de late levering van de schoolboeken.

Sport

Deze categorie kan je lekker breed trekken: sport, E-sport, extreme sport, innovatie en achtergrond. Ik vond het heel moeilijk om nieuws te vinden, want je mag namelijk niet zomaar een wedstrijd verslag typen. Mijn allereerste artikel ging dan ook over de waterpolomannen. Niet over hun prestatie, maar juist over de teamfoto die viral ging.

Wie zijn de mannen achter de sexy waterpolo foto?

Een langer stuk heb ik geschreven over E-sport. Mijn broer zit namelijk bij een team die het goed doet en ik wilde erachter komen of je E-sport kan beschouwen als een echte topsport.

E-sport is wél topsport

Over dit artikel ben ik ook erg tevreden. Een nieuwe soort hardlooproute in Eindhoven was een paar weken geleden geopend. Door middel van lichtjes te volgen kom je op een bepaald tempo en kun je zo oefenen voor een marathon, of gewoon lekker een rondje rennen.

Het nieuwe hardlopen: rennen naar lichtjes

Dat is wat ik afgelopen weken heb gedaan. Er zijn natuurlijk nog veel meer artikelen die ik heb geschreven, maar dat zou te veel zijn om in dit artikel te zetten. Komende week zit ik nog bij de redactie ‘nieuws’, daarna ben ik twee weken te vinden bij ‘life&style’ en daarna nog een laatste cross mediale week. Daarna zit de eerste periode er al weer op en kan ik beginnen aan mijn stage.

Facebook Comments

Related Articles

Leave a Comment