Home Persoonlijk Naar Los Angeles met mijn broers

Naar Los Angeles met mijn broers

by It's a nory story
1499 views
Hollywood sign
Foto: Nory Story

Bij de titel zal je wel denken: “huh, dat kan helemaal niet. Met je beide broers naar Los Angeles.” Maar toch was het wel een beetje waar. Oktober 2018 was de laatste keer dat ik iets met allebei mijn broers heb kunnen doen. Eentje was bij mij in real life, de andere was bij me op een andere speciale manier.

Het begon allemaal op het moment dat Gijs wist dat hij nooit als een surprise mee naar Amerika zou gaan. Hij had mij toen verteld dat hij eigenlijk als verrassing ook op mijn verjaardag naar Seattle zou vliegen samen met zijn vriendin. Maar zijn ziekte was groter en groter geworden waardoor het niet meer kon.

Toch wilde hij en zijn vriendin mij een laatste verjaardags- en afscheidscadeau geven. Een groot geldbedrag waar ik iets leuks mee mocht doen in mijn jaar. Mocht je nou denken: “Noortje heeft nu bakken met geld” dan heb je het mooi mis want Noortje heeft heel het bedrag uitgegeven aan de reis.

Het was voor mij ook heel erg belangrijk om het geld niet uit te geven aan iets materiaal, want dat kan kapot gaan. Een herinnering die je voor altijd zal houden.

Een verrassing voor mijn broer Bob

Ik wist dat ik ergens naartoe wilde gaan als Bob hier kwam. We zijn allebei erg grote fan van Harry Potter en volgens mij wilden we allebei wel eens graag naar Los Angeles en de Universal Studios. Daarom besloot ik te kijken hoeveel het zou kosten als ik de volgende dingen bij elkaar zou optellen: vlucht, airbnb, tickets voor de universal studios en een auto huren. In theorie zou het wel moeten lukken om alles (met uitzondering van de auto huren) te betalen voor mijzelf én Bob.

Ik wilde het nog niet meteen tegen Bob zeggen wat we zouden gaan doen want dan wist ik dat hij ook mee wilde betalen en dat wilde ik niet. Het moest een verrassing zijn. En dat was het ook zeker. We stonden allebei te huilen toen ik vertelde wat we zouden gaan doen hahaha.

vliegtuig
Foto: Nory Story

Hup, naar Los Angeles

En daar zaten we dan, in het vliegtuig naar Los Angeles. Het weer zou super zijn (30 graden) en we hadden heel ons weekend al vol gepland. We vertrokken vrijdag heel vroeg dus we zouden van vrijdag tot en met maandag in de namiddag hebben om LA te verkennen. 

Op vrijdag hebben we met veel pijn en moeite een auto kunnen huren. We wilde het eerst via de app Turo doen. Dat werkte voor geen meter dus toen zijn we maar naar Enterprise gegaan. Die hadden geen auto dus toen gingen we naar de buren. Weer geen auto en een Noortje die zwaar geïrriteerd aan het raken is. Toen we uiteindelijk bij Sixt Rent a Car waren legde ik half geïrriteerd uit waar we nu al 3 uur mee bezig waren en dat ik gewoon een auto wil met vier wielen, een dak, een stuur en die ons van A naar B kan brengen.

Gelukkig was de man van Sixt heel begripvol en vond hij voor ons een auto die eigenlijk over het budget was. Maar boeie, Noortje wilde NU een auto. Toen we de witte auto, van het merk Buijk, zagen sloeg ons humeur meteen om. “Noortje, dat is toch niet onze auto?”, vroeg Bob mij half lachend maar toen de vrouw naar ons wenkte begonnen we allebei kei hard te lachen en stapte we in de super deluxe auto. Fun fact: mijn hostmom zei na de trip dat de auto een normale aut was voor amerikanen en helemaal niet zo deluxe als we dachten. Oeps hahaha.

Onze, blijkbaar niet zo deluxe, auto Foto: Nory Story

Airbnb en Hollywood sign

Uiteindelijk zaten we dus in onze deluxe uitziende auto met de mogelijkheid om zelf muziek af te spelen. En het nummer wat we aan moesten zetten was natuurlijk het nummer van Miley Cyrus ‘Party in the USA’, want in dat nummer wordt gezongen over Los Angeles.

Toen we mijn Spotify afspeellijst ‘Happy Preppy auto tunes’ aan hadden staan en we waren allebei heel hard aan het meezingen had ik voor het eerst sinds tijden het gevoel van puur geluk. Een pure lach en en blij gevoel vielen mij ineens binnen, met daarna een paar tranen over mijn wangen. Wat was ik op dat moment blij dat ik dit samen met Bob kon doen maar wat was ik ook verdomd verdrietig dat we dit deden omdat Gijs er niet meer is.

Aangezien we pas rond 2 uur bij onze airbnb konden zijn besloten we om naar een supermarkt te gaan om alvast eten in te kopen en daarna nog even naar een park om alvast van Los Angeles en het warme weer te genieten.

Na een aantal uurtjes konden we naar onze airbnb, die zich een uurtje rijden van LA bevond, en pakte we onze koffers en alles uit. Ik had mij meteen ook omgekleed want deze meid kon niet met een lange broek in bijna 30 grade warmte rondlopen. 

Samen met mijn broer bij het Hollywood sign Foto: Nory Story

We hebben best wel een tijdje in de airbnb gezeten want we waren best wel moe van alles wat we in de ochtend al hadden meegemaakt. Rond een uur of 4 besloten we om weer in de auto te stappen en richting de Hollywood Sign te rijden. Want als je in Los Angeles bent dan moet je natuurlijk wel een foto met de Hollywood Sign. 

Eerst hadden we de ‘legale route’ gepakt en reden we waar de borden ons zouden brengen. Dat was boven op een berg waar de Griffith Observatorium stond. Dit observatorium zal je waarschijnlijk niks zeggen maar als je een film of serie (zoals de serie Lucifer) kijkt dan herken je het gebouw wel. Dit is namelijk een gebouw wat je ziet als je een overview van Los Angeles ziet.

We waren niet heel erg tevreden met de foto’s die we vanaf het observatorium konden maken, het Hollywood sign was te ver weg dus het was niet mooi op beeld, en daarom besloten we dichter naar de sign te rijden. Kan ik zeggen dat het totaal illegaal was? Nee, want het was gewoon een straat waar iedereen in kon rijden. Het was alleen wel zo dat er een bord stond dat je daar niet in mocht als je foto’s wilde gaan maken van het bord. dus of het illegaal was laat ik maar aan jullie over.

Met een super witte auto reden we dus berg opwaarts door kleine straatjes om te kijken of we dichterbij konden komen en betere foto’s konden maken. Zoals je kan zien in de foto bovenaan is dat aardig gelukt want deze foto is zonder inzoomen gemaakt. 

Venice beach
Venice Beach by night Foto: Nory Story

Huilen bij Venice Beach

Nadat we al onze foto’s hadden gemaakt bij de sign besloten we om de zonsondergang op Venice Beach te bekijken. Bob wilde hier heel graag naartoe want een spel wat hij vroeger speelde (GTA volgens mij) speelt zich af in Los Angeles en een plek waar hij zich veel bevond was Venice Beach.

We zagen de zonsondergang en op dat moment hadden we allebei het gemis van onze broer in ons hoofd. Ik weet niet hoe het voor andere is maar ik vind het maar verdomd zwaar dat niks meer compleet zal zijn vanaf dit moment. Maar samen daar met Bob was wel een heel mooi moment. Dit was ook de eerste keer dat we samen even over Gijs hebben kunnen hebben nadat hij was overleden. Natuurlijk hebben we het er wel vaker over gehad maar dit was toch anders. We stonden op een plek waar wij eigenlijk alle drie virtueel wel eens hebben gestaan. En dan sta je daar tien jaar later met z’n tweeën met je voeten in het zand kijkend naar de zee en de sterren in de lucht. Ik denk dat dit wel het zwaarste moment van mijn reis was.

gratis tv show
De studio van de Late Late Show Foto: Nory Story

James Cordon in het echt ontmoet bij een tv show

Tissues gepakt? Tranen weg geveegd? Oke, dan kunnen we nu weer verder gaan. Want er waren natuurlijk ook heel veel leuke dingen die we hebben gedaan. Zo kon ik de kans niet laten schieten om naar een tv opname te gaan. Via de app 1Iota kan je gratis kaartjes winnen voor verschillende tv shows door heel Amerika. Ik probeerde kaartjes te winnen voor ‘The worlds Best’ en ‘The Late Late show with James Cordon’. Beide shows bevatte James Cordon en dat was de persoon die ik ook in het echt wilde zien.

We hadden kaartjes gewonnen voor allebei de shows, maar we kozen voor ‘The Worlds Best’ want dan zagen we ook RuPaul, Faith Hill en Drew Barrymore. Het was een heel gave ervaring, ook al duurde d opnames wel heel lang vergeleken met Nederland. We kwamen aan rond een uur of twee en rond tien uur/half elf gingen we weer naar buiten. 

Wat ik van James Cordon kan zeggen is dat de indruk die ik nu van hem heb niet heel goed is. Je kan natuurlijk niet iemand beoordelen wanneer je hem/haar maar een keer hebt gezien maar door hem zoveel uur te observeren ben ik er achter gekomen dat de draai die hij maakt naar de camera ook de draai is waarin hij net dat stukje extra overdreven en vrolijk doet. Soms hebben mensen die voor de camera dat, misschien ik ook wel, en dat vind ik eigenlijk wel een beetje jammer. Je mag namelijk gewoon zijn wie je bent en dat is helemaal goed.

Universal Studios

Op zondag gingen we naar de Universal Studios in Hollywood. Het was een heel mooie dag maar ik zal er niet te veel over vertellen want dit was de enige dag waarbij ik mijn vlogcamera heb aangezet en ik heel de dag heb gefilmd.

RuPaul Walk of Fame
RuPaul Walk of Fame Foto: Nory Story

Walk of Fame

Maandagavond vlogen we weer terug naar Seattle dus we hadden heel de ochtend nog om rond te lopen door Los Angeles. Om 11 uur moesten we uit de airbnb zijn en rond dezelfde tijd moest de auto ook weer ingeleverd worden dus we moesten op tijd wakker worden en klaar staan. Aangezien ik wist dat ik niet alles wilde opruimen in de ochtend besloot ik alles al klaar te hebben de avond van tevoren zodat ik alleen maar wakker hoefde te worden, te douchen, aan te kleden en dan te vertrekken.

Toen we de auto hadden ingeleverd besloten we naar de walk of fame te gaan. Dus met onze koffers liepen we over de walk of fame. We hebben héél de straat doorgelopen omdat we elke ster wilde zien. We kunnen dan ook zeggen dat we bijna alles hebben gezien (het ging op twee plekken de hoek om en die hebben niet gehad) en we kunnen dan ook aanbevelen om het niet helemaal te lopen maar probeer de ster te vinden die je wil zien en ga daarna ergens anders naartoe. Het is namelijk wel leuk maar het is na 50 sterren niet heel erg bijzonder meer.

Rond een uur of half twee besloten we maar alvast naar het vliegveld te gaan want we hadden niks meer wat we wilden doen. Onze vlucht zou officieel om zeven uur vertrekken en dan zouden we om half tien aankomen maar omdat er zoveel mist was in Seattle konden ze niet vliegen en vertrokken we dus pas rond tien uur/half elf en waren we rond een uur of een ’s nachts thuis. Een heftige trip die voor altijd in mijn geheugen zal blijven zitten en waarvan ik heel erg dankbaar ben dat ik hem heb kunnen maken.

Doordat ik deze reis zoveel heb kunnen doen heb ik een to-do lijstje gemaakt met alle dingen die ik bezienswaardig vind in Los Angeles. En dat zijn niet alleen maar de standaard plekken. Er zitten ook een paar ‘verborgen pareltjes’ bij zoals ze dat mooi zeggen.

Facebook Comments

Related Articles