Home Uncategorized Makkelijke Bossche bol | Recepten

Makkelijke Bossche bol | Recepten

by It's a nory story

Wanneer je in Den Bosch bent moet je wel een Bossche bol eten. Ze zijn gewoon te lekker om te laten staan. Echter kom ik niet altijd in Den Bosch, en elke keer en Bossche bol is ook niet goed voor mijn figuur. Daarom ben ik naar een recept gaan zoeken waarmee je zelf je Bossche bol kan maken en niet bang hoeft te zijn dat je snel aankomt.

Wat je nodig hebt voor 6 Bossche bollen:
  • 4 eiwitten
  • zoetstof naar smaak
  • snufje kaneel
  • 85% chocolade reep
  • slagroom 250 ml
  • 1/4 zakje bakpoeder
bereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden. Klop de eiwitten op tot je witte toppen krijgt wanneer je de mixer naar boven haalt. Voeg de zoetstof, bakpoeder en kaneel toe en klop nog even door tot alles goed gemengd is.

Leg bakpapier op de bakplaat. Stop het eiwitmengsel in een spuitzak en spuit zes hoopjes. Mocht je geen spuitzak hebben kan je het ook met twee lepels doen. Zorg er ook voor dat je genoeg ruimte tussen de bollen hebt want ze zetten nog een beetje uit. zet de bollen in de oven en bak de 30 minuten.

Wanneer de bollen klaar zijn kan je beginnen met het smelten van de chocolade. Dit is het makkelijkste wanneer je het au bain Marie doet. Zet een pannetje met water op het vuur, zet een schaal op het pannetje zodat deze warm is en leg de chocolade in de schaal. Wanneer de bollen afgekoeld zijn kan je beginnen met het dippen. Zorg ervoor dat de bol helemaal omringt is met chocolade. Laat de chocobollen afkoelen tot de chocolade hard is.

Als het goed is moet de bol hol zijn van binnen. Ik heb al veel mensen gezien die hem door midden sneden en er dan slagroom tussen doen. Je kan hem ook ‘vullen’ zoals bij een echte Bossche bol: maak aan de onderkant een gaatje en vul hem vanaf daar met de slagroom.

En dan is het smullen geblazen! Ik vind de bol echt super lekker, vooral door de kaneelsmaak die hij heeft.

Heb je je al aangemeld voor de maandelijkse nieuwsbrief?

Facebook Comments

Related Articles

2 comments

Lieke 29 juni 2017 - 09:07

Leuke manier op Bossche bollen te maken! Ik ben zelf een Bosschenaar en geef op mijn werk ook workshops voor het maken van Bossche bollen 🙂

Reply
norystory 29 juni 2017 - 09:09

ohh super leuk! Ik wist niet dat daar workshops voor waren

Reply

Leave a Comment