Home Persoonlijk Mijn eerste weken als student!

Mijn eerste weken als student!

by It's a nory story
1189 views

Sinds kort kan ik mijzelf student noemen. Na 6 jaar middelbare school was ik er eindelijk achter gekomen wat ik wilde gaan doen. Zoals jullie al weten is dit dus journalistiek, en in dit artikel vertel ik hoe mijn eerste weken beleefde.

introductie

Voor mij begon de studie met een introductieweek. Dit was de week voordat ik officieel begon maar zo kon ik alvast een paar mensen leren kennen en “het enge” er alvast een beetje vanaf was. Ik zat in een super leuke groep met een hoop leuke mensen.  Iedereen was meteen aardig tegen elkaar en ik voelde mij dan ook al helemaal op mijn gemak. Mijn “intro mama” (dit is een tweede jaars student die ons begeleidde) was ook heel erg lief en behulpzaam. Ik was namelijk ziek geworden, en nee niet door de drank, daarom moest ik na de 1e dag al weg. Gelukkig begreep iedereen het wel en kon ik altijd nog terug komen als ik wilde. Dit heb ik dan ook gedaan want ik voelde mij donderdag al weer een stuk beter en kon ik nog mee naar het Purple festival.

trein

Toen begon de studie. Ik was eerst altijd binnen een half uurtje op school, nu doe ik er ineens een uur over… Eerst met de bus naar het station, daarna met de trein naar Tilburg universiteit en hierna nog eens 15 minuten lopen naar de opleiding. Een hele reis maar gelukkig kan ik ondertussen lekker aan mijn blog werken.

fountain-390028_960_720

De colleges vind ik echt heel moeilijk. Het is namelijk zo dat mijn woordenschat niet zo groot is waardoor ik meestal niet begrijp waar ze het over hebben aangezien ik die woorden niet ken. Dan wordt er tegen mij gezegd dat ik meer kranten moet lezen en meer informatieve tv moet kijken, dit doe ik dan ook maar ik merk nog weinig verschil… Hopelijk veranderd dit binnenkort wel!

coffee-305866_960_720

Het systeem op en HBO studie is ook heel anders in vergelijking met de middelbare school. Bij mijn studie, ik weet niet of dit voor anderen ook geld, is het namelijk zo dat ik na elke college 15 minuten “pauze” heb zodat mensen een bak koffie kunnen halen of een sigaretje kunnen roken. Aangezien ik dit beide niet doe kan ik lekker rustig in de hal gaan zitten en een beetje praten met mijn klasgenootjes.

Nu we het toch daarover hebben kan ik die ook maar meteen even, een soort van, voorstellen. Ik heb namelijk een heel leuke klas. In het begin wist ik niet echt precies wat ik ermee aanmoest, maar dit kwam meer door de onzekerheid van mijzelf. Ik had het daarom de eerste paar dagen ook niet heel makkelijk omdat ik niet echt aansluiting kon vinden. Dit veranderde gelukkig nadat ik vertelde dat ik zo onzeker over mijzelf was. Ik ben er namelijk achter gekomen dat alles veel beter gaat wanneer ik dit gewoon tegen de mensen vertel. Er valt dan een soort “last” van mijn schouders en dan heb ik het gevoel dat ik echt kan laten zien wie ik ben.

image1

Wat ik verder ook heel fijn vind aan deze studie zijn de vakken. Het is namelijk zo dat ik nu eindelijk het idee heb dat ik ook het nut in vakken zie. Natuurlijk niet bij elk vak maar dat zal je altijd wel houden. Je hebt voortaan hoorcolleges en werkcolleges. Het verschil lijkt mij denk ik wel duidelijk toch? Soms verschillen de hoorcolleges wel, bij de een mag je namelijk zelf meedenken terwijl je bij de ander gewoon een uur lang moet luisteren. Bij de werkcolleges gaan we dan ook echt dingen doen, duh, zoals een nieuwsbericht voorlezen bij de radiostation, een nieuwsprogramma maken in de TV-studio en nog veel meer.

interview

Het leukste aan heel de opleiding vind ik nog wel de dagopdrachten. Deze zijn bijna altijd op woensdag en het idee is dat je als journalist te werk gaat. ’s Ochtends krijg je de volgende dingen te horen: Voor welke krant je schrijft, hoeveel woorden je maximaal mag gebruiken en wat het onderwerp mag zijn. Dit onderwerp is dan wel zo breed dat je als nog heel veel verschillende soorten onderwerpen kan hebben. Dat is alles. Niet meer niet minder. Je hebt dan de rest van de dag ook geen les meer, super fijn. Je moet echter wel je artikel voor 5 uur die dag hebben ingeleverd, waarna je feedback krijgt van je docent.

Dit was denk ik wel alles tot zover. Ik heb heel erg veel zin om meer dingen te weten te komen en ik hoop dat ik jullie over een maandje nog meer leuke verhalen kan vertellen over deze opleiding.

Hoe waren jullie eerste weken op je (nieuwe) opleiding? Laat het weten in de comments!

Facebook Comments

Related Articles

Leave a Comment