regelen als au pair
foto: Flickr

Het is niet zomaar iets, vliegen naar The States. En al helemaal niet als je als au pair aan de slag wil. Niet zomaar op het vliegtuig stappen en je ziet wel waar het schip strandt. Je moet je goed voorbereiden voordat je op pad gaat. Ik vertel wat ik allemaal heb moeten regelen als au pair voordat ik naar Amerika kon gaan.

Ik ga met de organisatie Cultural Care naar Amerika. In mijn vorige artikel vertelde ik hoe je daar au pair kan worden. Nu je dit bent moet je een hoop dingen gaan regelen. Wat voor dingen zijn dit dan? Waar moet je rekening mee houden en wat moet je allemaal doen voordat je naar Amerika mag?

Trek die portemonnee maar open

Nadat de match definitief is ben je natuurlijk superblij, maar deze lach wordt al meteen iets minder als je het programmapakket mag gaan betalen. Dit is is een fix bedrag, maar over de daadwerkelijke cijfertjes vertel ik volgende week meer. Het enige wat je zelf niet hoeft te doen is je vliegticket kopen. Dat wordt voor je geregeld door het bedrijf.

Naast de kosten die je voor het programma moet betalen zijn er ook nog een aantal andere zaken die je moet gaan regelen. Je krijgt een online cursus aangeboden die je moet hebben afgerond en gehaald voordat je naar Amerika vertrekt. Deze cursus is best wel groot en heb je zeker niet in een avond gemaakt. Ik heb er in totaal een maand of twee over gedaan, maar ik besteedde er dan ook elke week maar een uurtje aan.

Verklaren dat je geen tering hebt

Je krijgt na je matching proces een pakket met documenten opgestuurd. Daarin zit een ‘travel kit’ waar je allemaal vragen in kan beantwoorden en dingen kan opzoeken over het au pair zijn. Daarnaast zit een brief die je moet doorlezen. Deze brief moet je samen met een aantal andere documenten terugsturen. Dit zijn het agreementform, Physical Health Evaluation, kopie havo diploma, kopie rijbewijs en een verklaring omtrent goed gedrag.

Opzich kan je de meeste dingen snel geregeld hebben. Alleen de Physical Health Evaluation, ook wel de doktersverklaring dat je gezond bent, duurt lang. Je moet langs gaan om de dokter een formuliertje in te laten vullen, terugkomen omdat je niet het blaadje bijhebt waar al je prikken opstaan die je als kind hebt gekregen, je moet een hepatitis A en DTP prik laten zetten en als klap op de vuurpijl moet je een TBC test laten doen. Ook wel de ‘heb ik de tering?’.

Voor deze mooie ‘tering prik’ moet je een afspraak maken bij de GGD om de prik te laten zetten én je moet dan 72 uur later terugkomen om te laten zien of je dus TBC hebt of niet. Dat kost dus veel tijd.

Visum en paspoort

Aangezien ik nog nooit buiten Europa ben geweest had ik ook nooit een paspoort nodig. Dus, hoppatee daar komt een paspoort aan. Plus natuurlijk nieuwe pasfoto’s. Die moesten ook gemaakt worden. Normaal doe ik dit in zo’n apparaat maar deze keer ben ik naar een echte fotograaf geweest. Toen ik daar binnenliep kwam ik erachter dat de pasfoto’s voor mijn paspoort anders zijn dan die je nodig hebt voor een visum. Dus die hebben we dan ook maar meteen gemaakt.

Op het moment van schrijven heb ik mijn paspoort binnen en is mijn visum aangevraagd. Dit moet je online doen en daarna wordt er een afspraak gemaakt om naar het bureau in Amsterdam te gaan. Daar worden een aantal vragen gesteld en wordt je visum goedgekeurd.

Dat is eigenlijk alles. De dingen die je moet regelen als au pair voordat je naar Amerika gaat.

Facebook Comments

This post is also available in: enEnglish