Home Persoonlijk De online onzekerheden van een 20-jarige millennial

De online onzekerheden van een 20-jarige millennial

by It's a nory story
1100 views
onzekerheden millennial

Foto: Negative Space

Het rijtje millennial, daar hoor ik als 20-jarige student ook tussen. Wij zijn die groep mensen die de tijd voor de computer en Netflix kennen, maar die nu niet meer zonder zouden kunnen. De telefoon is altijd te vinden in onze hand, en anders in onze broekzak. Het zal nooit ver van ons afliggen. Maar heel de tijd kijken naar hoe iedereen leeft brengt onzekerheden mee. Ook bij mij.

Ik geef eerlijk toe: ik vind social media fantastisch. De kloof naar het buitenland wordt kleiner doordat je makkelijk met elkaar in contact kan komen. Ik betrap mezelf erop dat ik er soms vaker op zit dan dat ik zou willen. Om de vijf minuten even op die knop drukken om te kijken of ik iets gemist heb. Niks meer schrijven, geen fysieke agenda. Nee, alles gesynchroniseerd in de cloud. Dat is ook het enige qua wolken wat ik de laatste tijd heb gezien. Op de basisschool speelde ik nog buiten, had ik nog een reden om buiten te zijn. Nu is het alleen nog maar met tegenzin wanneer ik de hond moet uitlaten.

Time has change

De laatste jaren zijn er zoveel dingen qua social media bijgekomen en weggegaan. Eerst hadden we MSN, waar je kon praten met mensen, maar niet steeds een update kreeg. Want daar hadden we ineens Hyves voor. Foto’s plaatsen van vrienden en berichten plaatsen die iedereen kan lezen. Toen werd het ineens Facebook waar we ook met buitenlandse mensen in aanmerking kwamen. Snapchat, Instagram, Twitter. We hebben nu meer dan genoeg verschillende manieren om onze stem te laten horen.

Alles delen maakt mij onzeker

Maar we hebben nu ook meer dan genoeg manieren om aan anderen te laten zien hoe goed we het hebben. Dat we dit jasje hier hebben gekocht, of dat we met deze bepaalde vrienden opstap zijn gegaan. Ik doe het zelf ook. Niet al te veel volgens mij. Want ik snap niet waarom we dit moeten laten zien. Moeten we laten zien dat we net zo zijn als de rest? Dat we erbij horen? Dat mensen weet dat het goed met ons gaat?

Mij geeft het onzekerheid. Vooral omdat ik niet alles deel wat ik doe. Niet elke keer een boemerang maken van mijn maaltijd, niet heel mijn avond filmen en op Snapchat zetten en niet iemands mening bekritiseren op Twitter. Het maakt mij onzeker dat andere mensen dit wel doen. Het geeft mij het gevoel alsof mijn leven super saai is, alsof ik iets fout doe waardoor ik dat soort dingen niet kan of ga doen.

Ik wil niemand dwingen om te stoppen met het delen van zijn of haar leven op internet. Ik doe het zelf ook, maar ik wil wel laten zien wat het met mensen kan doen. Misschien geldt dit namelijk ook voor jou.

Heb je je al aangemeld voor de maandelijkse nieuwsbrief?

Facebook Comments

Related Articles