Home Travellijstjes Pike Place Market, de eerste Starbucks en een muur vol met kauwgum

Pike Place Market, de eerste Starbucks en een muur vol met kauwgum

by It's a nory story
Pike Place Market
Foto: It’s a Nory Story

Zaterdag was mijn eerste keer in down town Seattle. Mijn hostmom had een afspraak in de stad en aangezien dit achter Pike Place Market zat ging ik mee. Pike place Market is (zoals het al zegt) een markt. Je kan het een beetje vergelijken met de vershal in Eindhoven. Allemaal kleine ondernemingen die verschillende dingen verkopen: verse vissen, comicbooks, burgers, bloemen, schilderijen/tekeningen en rotzooi. Een winkel voor met rotzooi hahaha.

Naast de Pike Place Market zijn er nog twee heel gave plekken die nog geen 2 minuten lopen zijn. Dat zijn de allereerste Starbucks van heel de wereld en ‘the great gum wall of Seattle’. Eigenlijk was het heel erg toevallig dat ik langs de kauwgum muur liep. Ik was gewoon een beetje aan het rondlopen, zonder directe richting, en toen liep ik ineens tegen de kauwgum muur op. Niet letterlijk natuurlijk want dat zou gewoon super vies zijn. Het was heel gaaf om te zien, maar ook wel een beetje vies. Ik zag niemand die een kauwgum plakte op de muur, ik had zelf ook geen kauwgum bij dus dat kon ik ook niet doen. Maar het zag er wel gaaf uit.

Voor de great gun wall of Seattle Foto: It’s a Nory Story

Daarna liep ik een stukje naar buiten en toen zag ik de Starbucks. Ik had niet meteen door dat het dé Starbucks was, maar dit werd mij al snel duidelijk toen ik mensen allemaal foto’s zag maken. Ik had mijn spiegelreflexcamera bij en ik stond bij de Starbucks een aantal foto’s te maken van Pike Place Market en de koffiewinkel. Toen ik naar links keek zag ik een man naar mij kijken op zo’n manier van ‘Ja, ik wil je nu eigenlijk vragen een foto te maken van mij en mijn vrienden maar ik weet niet of je met mijn telefoon weg gaat rennen’. Gelukkig zie ik er toch vriendelijk genoeg uit dat hij mij vertrouwde en vroeg hij mij dus om een foto te maken. 

En ik maakte foto’s. Als een ware fotograaf pakte ik de telefoon en maakte vanuit allerlei verschillende standen foto’s. De man vond het zo geweldig dat hij helemaal begon te lachen en zei: “See guys, I knew we should have asked her because she knows what she does. While we’re doing this, can you also make a picture from us with the Pike Place Market?” Dus daar ging ik weer als volmaakte fotograaf aan de gang om meer foto’s te maken.

Starbucks
De Allereerste Starbucks Foto: It’s a Nory Story

Vorige artikelen:

Facebook Comments

Related Articles

Pike Place Market, the first Starbucks and a wall full of gum

by It's a nory story
Pike Place Market
Foto: It’s a Nory Story

Saturday was my first time in down town Seattle. My hostmom had an appointment in the city and since that was behind Pike Place Market I went with her. Pike place Market is (as it says) a market. You can compare a bit with the vershal in Eindhoven. All small businesses that sell different things: fresh fish, comicbooks, chicken burgers, flowers and paintings/drawings.

Facebook Comments

Related Articles