Home Uncategorized Kha kip tomaat en pesto potje | Recepten

Kha kip tomaat en pesto potje | Recepten

by It's a nory story
1923 views
2015-09-27 17.35.22

Foto: It’s a Nory Story

Op Facebook komen steeds vaker van die korte filmpjes waar mensen hun ideeën geven voor gerechten. Nou ben ik dus vorige week op iets leuks gekomen door het kijken van zo’n filmpje. Je zag op het filmpje dat je een kipfilet insmeert met pesto, deze dan in een schaaltje doen en er dan tomaat en kaas overheen doen. Dit zag er natuurlijk super lekker uit en daarom wilde ik eens gaan proberen of ik dit ook kan, maar dan met een kleine twist.

2015-09-27 17.27.25

Foto: It’s a Nory Story

Wat je allemaal nodig hebt:

  • kipfilet
  • tomaat
  • groene pesto
  • kaas
  • kleine ovenschaal
  • peper en zout

Verwarm de oven voor op 200 graden. Je snijd de kipfilet in kleine stukjes, twee theelepels groene pesto + peper & zout erdoorheen en dan even laten intrekken. Vet de ovenschaal, of een klein schaaltje wat in de oven kan, in. Snijd de tomaat in kleine stukjes en meng dit door de kipfilet. stop de kipfilet in het ingevette schaaltje en strooi de kaas erover. Zorg ervoor dat alles niet overvol zit want je moet dalijk ook nog eens door het potje roeren wanneer je deze in de oven hebt zitten.

2015-09-27 17.35.22

Foto: It’s a Nory Story

Wanneer de oven is voorverwarmd en je alles klaar hebt staan kan je het potje in de oven stoppen. Het duurt ongeveer 20 minuten voordat hij klaar is. Tussendoor even kijken of het niet aanbrand en roer er een keertje doorheen zodat de onderste kip ook goed gaar kan worden.

2015-09-27 18.09.27

Foto: It’s a Nory Story

Het mooie hieraan is dat je het voor verschillende doeleinden kan gebruiken, je kan het door de pasta of salade doen maar je kan het ook samen met aardappels eten. Iets lekkers hoeft namelijk niet altijd moeilijk te zijn, het ligt soms zo voor de hand dat je denkt dat het toch niks wordt of dat je het links laat liggen omdat je denkt dat het toch niet speciaal genoeg is.

Ik ben erg benieuwd of jullie dit ook zo lekker zullen vinden als ik.

Facebook Comments

Related Articles

Leave a Comment