Home Recepten Een keer iets anders dan appeltaart

Een keer iets anders dan appeltaart

by It's a nory story

als je al meer van mijn blog hebt gelezen dan zal je deze misschien wel herkennen want ik heb hierover al eens iets gepost. Omdat ik deze nog niet had gemaakt en ik door mijn eigen post wel enthousiast werd, had ik besloten om er eentje te maken deze vakantie. Hierbij dus het recept voor deze alternatieve appeltaart.

Wat je allemaal nodig hebt om deze alternatieve appeltaart te maken:

– natuurlijk appels (2 is genoeg)

– suiker

– kaneel

– een lang stuk bladerdeeg

– ei

Nou zoals bij elke appeltaart begin je met de appels te schillen en de oven voor te verwarmen op 180°C. Op de foto’s zie je dat ik 4 appels heb gebruikt maar je hebt er echt maar 2 nodig omdat ik op het einde heel veel appel over had. Wanneer je de appel hebt geschild snijd je hem in kleine stukjes, als je toch van grotere stukken houdt dan mag dat natuurlijk ook maar maak ze niet te groot want dan krijg je dalijk problemen wanneer je het bladerdeeg gaat vouwen.

Wanneer alle appels geschild en gesneden zijn strooi je er suiker en kaneel over. Er is niet echt een bepaalde hoeveelheid die je perse moet gebruiken maar wanneer je de appels daarna geschud hebt en wanneer alle appels onder de suiker en kaneel zitten dan heb je genoeg gebruikt.

Ik heb voor de bladerdeeg hierboven gekozen omdat dit uit een stuk bestaat (deze kan je bij de Albert Heijn kopen). Ik heb eerst een beetje grof weg aan de zijkanten sneetjes gemaakt, natuurlijk wel even veel links als rechts omdat dit dan goed uitkomt met vouwen. Leg dan in het midden je appels, niet te breed want anders kan het deeg er niet meer overheen, en snijd het deeg nog iets verder in wanneer deze te ver is van de appels.

Wanneer alles klaar is om gevouwen te worden, ja dan begin je natuurlijk met vouwen. Ik kwam er achter dat alles niet echt heel mooi zou vallen en omdat ik het deeg in de magnetron had opgewarmd was het deeg best wel droog waardoor het snel brak. Als je uiteindelijk alles hebt, geprobeerd, te vouwen smeer je er ei overheen, dit omdat het deeg dan een mooie glanslaag krijgt.

Stop het deeg met de appels in de voorverwarmde oven voor ongeveer 25 minuten.  Wanneer hij klaar is kan je twee kanten op: Je laat hem 5 minuutjes afkoelen zodat hij nog warm is en serveert het met ijs, of je laat hem helemaal afkoelen en serveert hem bij de koffie.

Nou dit was mijn alternatief voor een appeltaart, je kan hem eigenlijk bij elke gelegenheid wel gebruiken: als alternatief voor appeltaart tijdens een verjaardag, met ijs als toetje of gewoon lekker voor bij de koffie. Veel bak plezier!!

Facebook Comments

Related Articles

Leave a Comment