Home PersoonlijkChristmas Series en films op Netflix tijdens kerstavond | Christmas

Series en films op Netflix tijdens kerstavond | Christmas

by It's a nory story
series en films

series en films

Tijdens kerstavond doen wij nooit heel veel. We eten iets lekkers en kijken een film of serie. Mochten jullie dit jaar ook niet zoveel doen hebben tijdens kerstavond, kunnen jullie mooi een van deze series of films bekijken op Netflix. ps: mocht je niet zo van kerstfilms houden? Kijk dan snel want niet alles is kerst gerelateerd.

a Christmas prince
A christmas prince

Een Netflix original film die dit jaar voor het eerst te zien is. Het is zo’n smooshy typical Christmas story maar wel op een originele manier gebracht. Volgens mij is de nieuwe trend in kerstfilms journalisten die iets ondergaan want daar gaat deze film ook over. Een journalist moet nieuws gaan zoeken over een prins die zijn vader niet wil opvolgen. De prins is een losgeslagen jongen die overal te vinden is met andere meisjes. De journalist (Amber) gaat als pers naar het kasteel om verhaal te halen. Door een leugen denkt het personeel dat ze de nieuwe tutor is van de prinses en kan Amber zo inside informatie krijgen. Dingen gaan – zoals altijd – niet als gepland en zit er een onthulling in het verhaal waardoor het toch interessant blijft. Deze film is zeker een aanrader voor de kerst. Hij duurt 1 uur en 32 minuten, dus daar ben je wel even zoet mee.

stranger things
Stranger Things

Als je deze serie nog niet kent of je hebt hem nog niet gezien: shame on you! Gelukkig heb je in de kerstvakantie genoeg tijd om deze serie helemaal af te kijken en dan eindelijk met je vrienden mee te kunnen praten.

In een klein dorpje in Amerika in de jaren ’80 wonen vier vrienden waarvan er eentje van de een op de andere dag verdwijnt. Op dat moment ontmoeten ze ook een meisje, die de aparte naam ‘Eleven’ draagt. Een reeks van verschillende gebeurtenissen die gebeuren in de echte wereld en ‘the upside down’ maakt deze serie erg spannend. Er staan nu twee seizoenen op Netflix, totaal 17 afleveringen van ieder 50 minuten. Dat staat dus gelijk aan 14 uur en 10 minuten kijkplezier. Precies genoeg om de kerstvakantie door te komen.

Every Christmas has a story

Een film uit 2016. Een moeilijke film. Ik wist eerst niet zeker of ik hem in mijn lijstje wilde zetten, maar iets in mij zegt dat hij er toch tussen past. Het is weer zo’n typical Christmas movie. Een journaliste heeft een hekel aan kerst en maakt dit per ongeluk bekend op live televisie. Hoop drama en kabaal want dat is natuurlijk niet goed voor de kijkcijfers. Gelukkig is er een burgermeester van een klein dorpje dat idolaat is van de kerstsfeer die de journaliste uitnodigt haar ‘innerlijke kerst’ terug te vinden. Dat is – surprise surprise – niet de enige reden waarom de journaliste moet komen. Er is een ‘mysterie’ (wat niet echt iets weg heeft van een mysterie, meer een zielig verhaal) dat opgelost moet worden. Verder zijn de journaliste en producer van het programma verliefd op elkaar maar zeggen dit niet en nog veel meer Christmas drama. Het is een film die pas laat op gang komt, maar op het eind toch wel leuk is. De film duurt 1 uur een 21 minuten. Genoeg tijd om een zak chips en fles drinken weg te werken.

 

Riverdale seizoen 2

Seizoen 1 nog niet gezien? Dan moet je maar snel zijn, je loopt namelijk achter op een van de best lopende series van Netflix! Riverdale is een serie gebaseerd op de oude ‘Archie comics’. Nu heb ik deze comics nooit gelezen, maar ik weet bijna zeker dat deze top zijn als ze ook maar een beetje in de buurt komen van de serie. In seizoen twee is er een seriemoordenaar aan het werk in het stadje Riverdale, Jughead gaat naar een school in Southside, De vader van Veronica krijgt een gezicht en er is een onthulling over de moeder van Betty waarvan je eigenlijk al wist dat hij zal komen. Seizoen twee telt 9 afleveringen van ieder 43 minuten. Dat staat gelijk aan 6 uur en 27 minuten kijkplezier.

 

Wat is jullie ultime kerstfilm?

Facebook Comments

Related Articles

Leave a Comment