Everything Sucks!
Foto: It’s a Nory Story

Leven in de jaren negentig in een stad in Oregon genaamd Boring en op een school zitten die ‘Boring Highschool’ heet. Dan denk ik al ‘Everything Sucks!’, maar voor Kate is kan het nog erger. Ze is de dochter van de rector en draagt een geheim met zich mee die je niet zo snel openbaar moet maken in die tijd.

Netflix heeft de laatste tijd een grote inhaalslag gedaan met series. Er zijn een hoop ‘Netflix Originals’ bij gekomen. Series die nergens anders te zien zijn dan op Netflix. Een van deze series is Everything Sucks!. Een serie die zich afspeelt op een Amerikaanse middelbare school in de jaren negentig.

A/V club vs. Drama club

Het is geen standaard ‘high school’ serie. Niet het populaire meisje dat het muurbloempje pest en het ineens helemaal omslaat. Nee, het gaat over de tweedejaars dochter, Kate, van de rector die ‘geforceerd’ een relatie krijgt met een eerstejaars, Luke. De twee zitten bij de A/V club en ze krijgen mot met de drama club. Dit komt omdat de toneelzaal waar over twee weken de musical van het jaar gehouden zou worden is vernield door de A/V club.

Een groot drama want het toneelstuk gaat niet door. Luke vindt het erg leuk om zelf films te maken en wil later graag regisseur worden. Om de drama club te redden besluiten ze de handen ineen te slaan en maken de twee clubs samen een film. De ouderejaars van de drama club en de eerstejaars van de A/V club beginnen steeds meer vrienden te worden en ze vormen één grote groep.

Liefde maakt blind

Voor Luke voelt de liefde voor Kate echt. Maar Kate worstelt met een geheim waar we door de serie heen steeds meer te weten over komen. Ze is lesbisch, maar zoiets kan je natuurlijk niet zomaar vertellen als je een Amerikaanse tiener bent in de jaren negentig. Ze besluit het uiteindelijk aan Luke te vertellen, die op zijn beurt teleurgesteld is maar ook probeert te verbergen dat hij diepe gevoelens voor haar heeft.

Ze besluiten hun ‘relatie’ aan te houden en een codewoord te bedenken voor als Luke tóch hartstikke verliefd wordt op Kate. Je raadt natuurlijk al dat hij dit codewoord gebruikt, maar Kate heeft het niet door. De grootste (voorspelbare) plottwist begint  bij aflevering vijf. Maar daar zal ik niet teveel over vertellen. Alleen dat ik het zelf wel een heel leuke plottwist vind.

De serie heeft op dit moment nog maar 1 seizoen, maar deze eindigt met een groot open einde. De schrijver van de serie bevestigd bij DigitalSpy da er sowieso een seizoen twee komt. Maar de exacte datum is nog niet bekend.

Everything Sucks! heeft tien afleveringen van ieder ongeveer 25 minuten. Dat is in totaal 3 uur en 58 minuten aan bingewatchen. Dat moet makkelijk te doen zijn in één avond. Ik spreek uit ervaring.

Nooit meer de reviews van de beste Netflix series & films missen? Meld je hieronder aan voor de nieuwsbrief.

Facebook Comments