Home Persoonlijk Mijn eerste Thanksgiving en Black Friday

Mijn eerste Thanksgiving en Black Friday

by It's a nory story
1428 views
Thanksgiving
Foto: Nory Story

Een avond waar je denkt aan alle dingen waar je dankbaar voor bent. Een feestdag waar, denk ik, iedereen wel het bestaan van af weet. Niet omdat we deze allemaal vieren, want voor velen is het een dood normale donderdag, maar omdat we het wel eens voorbij hebben zien komen in films. De grote kalkoen, een tafel vol familie die samen een maaltijd delen en veel ste veel eten op tafel. 

Ik kende het altijd van de films en series die ik keek en van de bekende buitenlanders die ik volg op Social Media. Nu was het voor mij de eerste keer dat ik er zelf midden in stond en zelf aan zo’n tafel zou gaan zitten, met familie en een grote kalkoen. Nu zijn mijn verwachtingen en de realiteit nooit echt hetzelfde geweest, dus zag ik alles groter in dan dat het uiteindelijk is geweest. Maar is het daardoor minder leuk? Nee, dat zeker niet.

gevulde eieren
Gevulde eieren en toastjes Foto: Nory Story

Mijn hostfamilie vertelde mij al dat ze niet de traditionele Thanksgiving diners doen, maar dat ze wel andere heel lekkere gerechten hebben. Geen pumpkin pie maar een cranberry tart en appelcake. We hadden wel een, voor mij, heel grote kalkoen. Hij woog bijna 10 kg en hij was echt super groot. Mijn hostmom was echter een beetje teleurgesteld want dit was een kleine…

Small isn’t always bad

De familie van mijn hostfamilie kwam niet voor Thanksgiving, het was alleen het gezin en twee goede vrienden van mijn hostmom die samen Thanksgiving gingen vieren. Het was dus niet zo’n grote groep met volwassenen en kinderen zoals je dat in films en series ziet, maar het knusse met een kleine groep hoeft niet perse slecht te zijn. Met een grote groep kan je zeggen waar je dankbaar voor bent en probeer je het een beetje oppervlakkig te houden. Met een kleine groep mensen heb je meer de tijd en ruimte om verder na te denken over de dingen waar je dankbaar voor bent en kan je daar meer over door gaan tijdens het eten.

Spruitjes, boontjes en een gratin van pompoen Foto: Nory Story

Friendsgiving

De eerst volgende Thanksgiving dat ik weer in Nederland ben ga ik Thanksgiving vieren met mijn vrienden. Dit wordt ook wel Friendsgiving genoemd. Een avond in het weekend met z’n alle bij elkaar zitten, iedereen neemt een gerecht mee en we hebben een avond aan tafel met muziek op de achtergrond en praten over van alles en niks.

Black Friday

Na Thanksgiving komt denk ik wel een van de grootste commerciële dag in Amerika: Black Friday. De dag waar ze zeggen dat de prijzen ontzettend zijn gedaald maar in werkelijkheid zijn een hoop van deze prijzen een aantal weken eerder al omhoog gebracht en is ‘de korting’ eigenlijk helemaal geen korting maar de normale prijs.

Ik ben niet zoals veel amerikanen begonnen om twaalf uur ’s nachts. Waarbij mensen de deur omver duwen en rennen naar een bepaald product wat we willen hebben. Nee, ik ben gewoon in de ochtend vertrokken en heb soort van rustig door Target kunnen lopen. Er was eigenlijk maar een ding wat ik écht wilde hebben en dat was een Google Home Mini. En ja, ik zeg wilde want Black Friday gaat niet over wat je nodig hebt maar wat je graag zou willen hebben.

Uiteindelijk eindigde ik bijna 100 dollar lichter na de aankoop van mijn kerst outfit, een Google Home Mini (hij was nu 25 dollar in plaats van 50 dollar dus dat is wel een heel goede deal), een trui met avocado’s (‘Millenials and their avocado’s’ was de eerste reactie van mijn hostmom), een shirt met lange mouwen en blauwe trui. Ik had het dus best wel goed gedaan want ik had dan wel 100 dollar uitgegeven, daarnaast had ik ook ruim 60 dollar bespaart. Een geslaagde Black Friday dus!

Facebook Comments

Related Articles