Home Persoonlijk Wat zou ik de twaalfjarige ik vertellen? | Personal

Wat zou ik de twaalfjarige ik vertellen? | Personal

by It's a nory story
2353 views

twaafjarige ik

Dat is even geleden! het voelt net zo lang geleden als de tijd dat ik twaalf jaar was. Dat is namelijk al weer zeven jaar geleden! Zeven jaar geleden stond ik op het punt om van de basisschool naar de middelbare te gaan, zeven jaar geleden was mijn oma nog om mij heen en zeven jaar geleden was ik heel anders dan ik nu ben. Daarom schrijf ik bij deze een brief aan mijn twaalfjarige ik, een brief waarin ik tips geef waar ik op dat moment veel aan zou hebben gehad. Ja, ik weet het, ik kom hier lekker op tijd mee hahaha.

Lieve twaalfjarige ik,

laten we beginnen met het feit dat je een stuk sterker wordt. Sterker dan je ooit dacht te worden. Ik wet dat het eng is, die middelbare school, en ik weet dat je het eng vindt om nieuwe mensen te leren kennen. Maar het gaat je lukken. Niet meteen zoals je wil, maar het komt eraan. Stel je alleen iets meer open. Loop eens op iemand af die je niet kent en zeg eens ‘hoi’, gewoon omdat het kan. Ik weet dat je basisschooltijd gemengde gevoelens naar boven brengt, maar zet je daar overheen. Weet je nog wat je een paar weken geleden dacht? “Ik ben niet voor niets naar deze school gegaan, puur omdat mensen mij nog niet kennen en ik een nieuwe kans verdien”. Neem deze kans ook. Laat hem niet schieten.

Ik wil tegen je zeggen dat je echt eens moet stoppen met al dat eten wat je doet. Vertel pap en mam dat je nu echt eens wil afvallen, en dat het deze keer geen grapje is. Rond deze tijd heb ik er namelijk nog steeds last van en het gaat niet zo makkelijk als we zouden willen. Probeer ook niet naar de andere mensen te kijken, gebruik niet het dunste meisje als maatstaf. Weet dat iedereen een ander lichaam heeft en dat maakt iedereen speciaal… In ons geval een frikandel speciaal.

Ik wil tegen je zeggen dat je moet beginnen met een blog. Ik weet dat je er al een tijd mee zit en dat je graag wilt schrijven over dingen zoals Teske doet, doe het dan ook. Zet het online en ga ermee aan de gang. Wat boeit de rest nou? Als het jou gelukkig maakt dan moet je het gewoon doen. Dat wil ik je ook meegeven; wees jezelf. Ik weet dat je de komende jaren niet jezelf zal zijn op school maar please, doe dit niet. Mensen mogen je, of niet. Dat houdt je toch altijd.

Als laatste wil ik je vertellen dat het allemaal goed zal komen. Je maakt na een paar jaar een heel grote fout, maar die fout maakt je wel tot wie je nu bent. Na die fout heb je ineens een vriendengroep waar je u tegen zegt, de Nederlands docent (die je nog moet leren kennen) zal er altijd voor je zijn (zelfs als je een studie doet!), je studiekeuze komt vanzelf en wat ik vooral wil vertellen: zeg eens één keer per dag “ik doe er wel aan toe”. 

Groetjes,

Hetzelfde meisje als zeven jaar geleden, maar met een heel ander beeld.

Facebook Comments

Related Articles

1 comment

Desiree 11 april 2017 - 22:57

Wauw meisje, wat ben jij volwassen geworden.
JE BENT SUPER !!!!!
Dikke kus.

Reply

Leave a Comment