Home PersoonlijkChristmas Wat ik vind van het ‘uitdelen’ van voedselpakketten via Facebook

Wat ik vind van het ‘uitdelen’ van voedselpakketten via Facebook

by It's a nory story
voedselpakket

voedselpakket

Begin vorige week zag ik een berichtje op Facebook voorbij komen: of iemand een voedselpakket wil hebben. Heel mooi foto bij met een groot diversiteit aan producten. Ik vind het supertof dat mensen dit voor anderen doen. Ik voel mij bevoorrecht dat ik in een huis leef waar wij niet 24/7 hoeven na te denken of we A, of B-merk moeten pakken.

Bij de drogist waar ik werk krijg ik elk jaar een kerstpakket. Zo eentje met veel eten, drank en een home-deco cadeau. Een groot deel van dit pakket zou bij ons achterin de kast verdwijnen en daarom geef ik altijd een deel van mijn kerstpakket aan de voedselbank.

Ik vind het dan ook heel mooi dat mensen hun kast leeghalen, daar een pakket van maken en deze aan minder bedeelden geven. Wat ik niet begrijp is dat mensen er altijd bijzetten ‘Uit de reacties kies ik iemand’. Wat is dat nu weer? ‘Iemand uitzoeken’? Net alsof je uit een nestje puppy’s degene gaat uitzoeken die het zieligst kijkt. Het is voor sommige mensen al moeilijk om toe te geven dat ze het minder hebben dan vrienden en familie. Dat ze dan ook nog eens openbaar op Facebook moeten toegeven – en naar mijn mening moeten bedelen – dat ze het minder hebben om een pakket te ontvangen vind ik mens onvriendelijk.

Ik wil bij deze nogmaals aangeven dat ik het heel goed vind dat mensen dit doen. Ik snap ook dat mensen dit doen omdat veel mensen het niet goed hebben, maar nog net wel genoeg om niet in aanmerking te komen voor de voedselbank.

Ik snap dat mensen het doen, maar kan dit niet op een andere manier? Je kan ook naar het gemeenschapshuis, dorpshuis of hoe zoiets ook heet en vragen of zij misschien mensen weten die het minder hebben. Zij weten misschien wel iemand, of kan je daar je pakket afgeven als deze mensen anoniem willen blijven.

Facebook Comments

Related Articles

Leave a Comment