Home Persoonlijk (Voor school) een week naar Praag | PLOG

(Voor school) een week naar Praag | PLOG

by It's a nory story
1388 views

In het laatste weekend van mei vertrok ik met mijn klasgenoten naar Praag. Niet omdat we vakantie gingen vieren (want we zaten nog midden onze laatste periode) maar omdat we vanuit een Europese hoofdstad verslag moesten doen. Waarover? Innovatie. Want ja, dat leek de docenten die dit bedachten wel leuk. Ik heb in die week veel innovatief werk geleverd. Maar ja, als je er zeven dagen bent mag er toch wel een dagje voor jezelf bij zitten?

Toen we in Praag waren beland hadden we het idee om ons geld te gaan inwisselen. Veel mensen hadden contant geld en moesten het dus bij zo’n mannetje inwisselen. Noortje niet, Noortje dacht dat ze het wel zelf kon en ging pinnen… 10.000 kronen om precies te zijn. Dat is dus omgerekend ±€400,-… Daar ging heel mijn bankrekening hahaha. Gelukkig kon ik een groot deel terug wisselen en zat ik dus met bijna €300,- op zak in een land waar ik nog nooit was geweest… Goed begin…

De jongens en meisjes hadden een apart appartement dus we namen op een gegeven moment afscheid en vertrokken we richting ons slaapverblijf voor de komende week. Jammer genoeg waren wij er al om 11 uur en kwam de man met de sleutel pas rond half 1. Het was ondertussen al minstens 28 graden en we liepen allemaal met een lange broek… We besloten om de tijd maar een beetje te doden in het parkje dat 5 meter verder op lag.

Maandag was de warmste dag van de week dat we in Praag zaten. Dit was dan ook meteen de dag dat we besloten om niks te gaan doen. We zouden met de groep waterfietsen huren en een beetje bruin worden in de zon.

Volgens mij waren wij niet de enige die hetzelfde idee hadden want er waren super veel mensen op de fietsen. Wij waren met een groep van negen dus we moesten drie fietsen huren zodat iedereen mee kon. Ik had meteen mijn plekje veroverd en zat achterin. Op zich niet verkeerd want dan hoefde ik niks te doen. Ik zag dat de andere meiden ook achterin zaten dus, lekker stereotyperend, mochten de jongens trappen.

We hadden ongeveer een uur gekregen om op het water te dobberen. En ja, in zo’n uur krijg je toch best wel veel dorst. We zagen ook allemaal mannen met bier in hun hand en wij vroegen ons af waar ze die vandaan haalde. Nou, blijkbaar van een café aan het water die super slim zijn geweest en een soort ‘take away’ hadden bedacht. Je kon, zoals het bord op de foto al aangeeft, gewoon in je boot blijven zitten en bestellen.

Toen we van de boot afkwamen hoorde ik ineens dat de andere meiden ook hadden getrapt. Oeps… Ik zat gewoon lekker op de achterkant te genieten van de zon terwijl er voor mij getrapt werd hahaha.

Laten we eindigen with tha food! Mocht je veel willen eten voor weinig? Ga dan een keertje naar Praag. Je kan voor ± €20,- per persoon goed eten en drinken. Ik heb van de zeven dagen dat ik daar was twee dagen ‘thuis’ gegeten. De rest van de tijd was ik te vinden in een restaurant. We hebben verschillende restaurants geprobeerd: een klein Tsjechisch keukentje waar het personeel vreselijk was; het Hardrock Café waar ik voor het eerst in mijn leven had gegeten; een Indisch restaurant omdat Charlotte en ik heel graag Indisch wilde eten en op de laatste avond hebben de meiden en ik ‘de boot genomen’ naar een sushi restaurant.

Facebook Comments

Related Articles

Leave a Comment