Home Persoonlijk Wat te doen tijdens een weekend in San Francisco?

Wat te doen tijdens een weekend in San Francisco?

by It's a nory story
3179 views


Eind januari besloot ik een week naar San Francisco te gaan om twee Nederlandse vriendinnen op te zoeken. Eentje woont dicht bij San Francisco dus zij had een lijst gemaakt met dingen die we konden zien in een weekend. Met wat eigen toevoegingen zijn we tot een grote lijst uitgekomen waarmee we het maximale uit ons weekend halen. In dit artikel laat ik jullie zien wat je allemaal kan doen in een weekend San Francisco.

San Francisco
Golden Gate Bridge Foto: Nory Story

Golden gate bridge

Als je in San Fransisco bent moet je natuurlijk wel de golden gate brigde gezien hebben. In het begin wilde we met JUMP bikes fietsen huren, maar aangezien wij ons daar niet goed in hadden gelezen besloten we vanaf pier 39 een Uber te nemen naar de bridge. Zo’n ritje kostte ons plus minus $11,- en aangezien we met z’n drieen waren konden we dat ook nog een splitten. Erg goedkoop dus.

We stapten uit bij het viewpunt, waar we zoals je al zou kunnen verwachten een mooi uitzicht had van de brug. Vanuit dat punt kan je ook daadwerkelijk de brug op en erop lopen. Wij zijn zelf tot de eerste paal gelopen en weer terug. Dat was wel een aardige loop en het waaide heel hard, maar het was wel heel erg leuk.

San Francisco
Alcatraz Foto: Nory Story

Alcatraz

Wat ik heb met Alcatraz zou ik niet echt weten, maar wat ik wel weet is dat ik het heel erg interessant vind. Het verhaal dat gevangenen zijn ontsnapt met een bootje is erg fascinerend. Ik kon mij nooit echt voorstellen hoe groot de afstand was tussen Alcatraz en het vaste land, maar als als je daar dan staat is het heel indrukwekkend hoe ver ze hebben moeten varen.

Je kan een boottocht doen en dan vaar je naar Alcatraz en krijg je meer info over de gevangenis, maar als je net zoals ik gewoon de gevangenis wil zien dan kan je dat makkelijk doen vanaf de pier. Alcatraz is namelijk veel dichterbij dan ik had verwacht.

San Francisco
Cable car Foto: Nory Story

Trolly wagentjes

De trolley wagentjes / cable cars zijn wel een fenomeen in San Fransisco. Voor $7,50 kan je een enkele rit kopen van de pier naar Union Square. De rit duurt ongeveer twintig minuten en het is heel hobbelig en bobbelig. Het ziet er allemaal heel oud uit en de karretjes worden met de hand omgedraaid zodat ze weer de andere kant op kunnen. In mijn vlog kan je zien hoe ze dat precies doen.

Wij hadden besloten om de rit te doen wanneer het donker werd, en ik kan je aanraden om dit ook te doen. Al de lichtjes die aan gaan en het uitzicht wat je hebt wanneer je de berg opgaat is erg magisch. Ik zelf mocht op de rand staan, zoals hierboven op de foto. Ik heb wel naar dat plekje moeten rennen, maar het is het wel waard.

San Francisco

Fisherman’s Wharf

Ik heb nooit echt foto’s gezien van deze plek maar het was een stuk viezer dan ik had verwacht. Toen we er doorheen liepen vond ik er persoonlijk niet heel veel aan. Het is leuk om daar een visje te eten of een souvenir te kopen, maar meer dan dat heb ik niet gedaan. Nou ja, je kan er zoals hierboven wel leuke foto’s maken voor je Instagram feed en er zijn heel veel winkeltjes waar je in en uit kan lopen. Maar dit is niet een plek waar je heel de dag rond zou kunnen lopen.

San Francisco
Margit, Amber en ik bij Ghirardelli square Foto: Nory Story

Ghirardelli square

Als ik zou moeten kiezen tussen Fishermans Wharf en Ghirardelli square dan kies ik zeker voor de laatste. Ghirardelli square is veel schoner en volgens mij ook veel nieuwer. Misschien komt de naam je wel bekend voor, misschien ook helemaal niet maar Ghirardelli is een chocolade merk. Vergeleken met andere chocolade in Amerika komt deze het dichtste bij de Nederlandse melkchocolade.

De square heeft allemaal kleine sfeerlichtjes, kleine lokale ondernemingen, een chocolade winkel (duh!) en cafeetjes waar je kan lunchen. Dit was voor mij wel een heel gave plek om naartoe te gaan en rond te lopen. Het is niet heel groot dus het is geen dagbesteding.

Wil je meer visualiseren? Ik heb natuurlijk ook heel mijn tijd in San Fransisco gevlogd. Klik hier om de vlog te zien.

The chamber of secrets Foto: Nory Story

The chamber of secrets!

Deze kan ik toch niet voorbij laten gaan? Dit pareltje hebben we gevonden toen we richting de cable cars liepen. Een hotspot voor de Instagramers onder ons. Een voordeur die leidt naar de chamber of secrets van Harry Potter. Het adres is 2628 Leavenworth St, San Fransisco. Als je zin hebt om een stukje te lopen en de ultieme Instapic te maken dan is dit de ideale plek.

Facebook Comments

Related Articles